Луцька райрада розширила повноваження скандального підприємства

Луцька райрада розширила повноваження скандального підприємства
Депутати Луцької районної ради підтримали розширення видів діяльності КП «Луцьке» щодо якого триває розгляд у суді справи про оплату фактично не виконаних робіт «сумнівному» приватному підприємству.

Таке рішення прийняли під час сесії райради вівторок, 31 січня.

У змінах до статуту підприємства депутати вирішили розширити для нього види діяльності на ті, що стосуються виробництва і продажу електроенергії, водяної пари та будівництва. Відповідні зміни внесли і до програми підтримки комунального підприємства «Луцьке».

Так, відповідно до програми у 2017 році підприємству дають до 100 мільйонів гривень на придбання автомобілів, капітальне будівництво, капітальні ремонти, утеплення приміщень, підвалів, дахів, встановлення метало пластикових вікон, реконструкцію мереж тощо. Проте, за словами голови райради Валентина Приходька, це зовсім не означає, що кожна і статей видатків, які передбачені в програмі, буде повністю профінансована.

Нагадаємо, як ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду від 4 січня 2017-го, він задовольнив клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, які стосуються «проведення робіт/надання послуг по встановленню/заміні котлів в загально освітніх школах розташованих на території Луцького району в с. Чаруків, с. Липини, с. Садів, с. Шепель, смт. Рокині у період 2016 - 2017 років». Це зокрема оригінали договорів між КП «Луцьке» та ПП «Екоресурси Волині», оригінали проектної, кошторисної документації, акти приймання/передачі виконання робіт/надання послуг щодо котлів в загальноосвітніх школах цих сіл.

Рішення мотивували там, що «досудовим розслідуванням встановлено факт можливого зловживання службовим становищем службовими особами КП «Луцьке» під час укладання договорів із суб'єктами господарювання на придбання товарів, робіт та послуг за державні кошти без проведення процедури закупівлі із одночасним проведенням їх оплати до фактичного виконання робіт в результаті чого інтересам держави було завдано значної шкоди».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
руку миє...ось так...
Відповісти
Злодюги рулять.
Відповісти
Це підприємство створено для відмивання державних коштів панами Веремчуком і Цейком та примкнувшим до них Приходьком. О З Г.
Відповісти
всеодно їм все зійде з рук
Відповісти
Злочини давності не мають.Відкупляться зараз, не відкупляться потім.
Відповісти
Останні новини
Луцька райрада розширила повноваження скандального підприємства
31 січень, 2017, 11:53