У Луцьку розбиралися із очисткою басейну за сотні тисяч

У Луцьку розбиралися із очисткою басейну за сотні тисяч
У Луцьку намагалися вгамувати скандал через питання використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання.

Розбиралися із проблемою під час прес-конференції у четвер, 23 лютого.

Як розповідає заступник міського голови Юрій Моклиця, управління з питань фізичної культури та спорту оголосило на початку року тендер на очистку басейну. В результаті на нього подали пропозиції три фірми: «Владаеко», «Аквастандарт» та «Волиньхімконтроль».

Перша фірма запропонувала ціну 150 тисяч, потім – 120, друга – 135 тисяч гривень, третя – 360 тисяч. Проте пропозиції компанії «Влада-еко» відхилили через недостовірну інформацію щодо сплати податків та зборів.

Суть проблеми полягає в тому, що «Аквастандарт» пропонує для очистки басейну речовину – гіпохлорид натрію марки А, яка дешевша, а «Волиньхімконтроль» – гіпохлорид натрію марки Е. Саме цим пояснюють різницю в ціні – більше, ніж 200 тисяч гривень.

За словами Моклиці, він не бачив жодного офіційного документу, у якому підтверджено, що дорожча речовина краща і безпечніша. До того ж він заявляє про те, що гіпохлорид натрію марки Е можуть привозити у басейн для очистки неопломбованим та без відповідних сертифікатів.

«Якщо щось станеться, хто буде відповідати?» – пояснює посадовець. Натомість депутат міської ради Костянтин Петрочук заявляє, що дорожчий гіпохлорид має вищий клас безпеки і може гарантувати її для дітей. Мовляв, використання дешевшої речовини призвело до того, що його дитина, яка плавала в басейні, отримала «висип» на шкірі.

Натомість Юрій Моклиця заявляє, що гіпохлорид натрію марки А використовують у басейні обласної лікарні і там на нього скарг немає. До того ж він широко використовується в Україні.

Представник фірми «Аквастандарт» Віктор Савка пояснює, що між двома гіпохлоридами різниця в концентрації і властивостях, але не якості чи безпечності. Безпека, мовляв, залежить від того, яку концентрацію цієї речовини дадуть під час очистки. Натомість на марку Е ціну суттєво завищили і подали на тендер у значно вищій концентрації. До того ж дорожчий розчин варто виробляти просто на місці або перевозити за кілька годин, бо він нестабільний.

У підсумку Юрій Моклиця заявив про рішення скасувати тендер із юридичних причин і почати по-новому, при цьому чіткіше сформувати технічне завдання щодо речовин для очистки басейну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розбиралися із очисткою басейну за сотні тисяч
23 лютий, 2017, 16:11