Волинський театр поїде на міжнародний фестиваль до Польщі

Волинський театр поїде на міжнародний фестиваль до Польщі
Із 2 по 9 квітня у польському Кракові триватиме IV Міжнародний фестиваль українського театрального мистецтва. Уперше у ньому візьме участь Нововолинський аматорський народний театр «Авантюра».

Зібраних на поїздку грошей вистачить тільки на чотири фестивальні дні, - повідомляє ВРД НСТКУ.

Восьмий сезон виступає на сцені Нововолинського Палацу культури аматорський народний театр «Авантюра». Не маючи належного фінансування, він живе, завдяки ентузіазму людей, які працюють у ньому на добровільних засадах. Серед них і Марія Душук.

«Взагалі, я викладач вокалу Нововолинської дитячої школи мистецтв. Керівник дитячого хору. Двісті чоловік хору. Для мене особисто театр – це віддушина. У тій буденності ти можеш емоційно відпочити, отримати якусь емоційну зарядку або підзарядку. Розкрити в собі якісь таланти. Театр – це особлива складова мого життя», – розповіла Марія Душук.

За словами режисера театру Олени Марків, нововолинські артисти неодноразово перемагали на Всеукраїнських фестивалях театрального мистецтва.

«Торік ми були вдруге на фестивалі «Комора-2016» в Кам’янці-Подільському. Привезли нагороду. Приємно вражені тим, що було 12 колективів, близько десяти учасників у кожному. Нововолинськ узяв дві нагороди з шести – «За кращу акторську майстерність», – каже режисер театру.

Нагородою за плідну творчу діяльність стало запрошення в Краків на Міжнародний фестиваль українського театрального мистецтва.

«У квітні ми вирушаємо на IV Міжнародний фестиваль українського театру у Кракові. Ми увійшли до числа учасників, чим дуже пишаємося. І туди, у Краків, веземо класику – виставу «На перші гулі». Хочемо показати український колорит, українську хату, тини, соняшники, гарні українські костюми. Вона у нас, ця постановка, з танцем і піснею, чудовим озвученням. В етностилі. Я думаю, вона сприйметься дуже добре», – розповідає Олена Марків.

У фестивалі візьмуть участь більше двох десятків театральних колективів з України. А з нагоди Міжнародного Дня театру у Нововолинському Палаці культури відбулася прем’єра вистави Анатолія Крима «Жіноча логіка».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський театр поїде на міжнародний фестиваль до Польщі
28 березень, 2017, 13:08