У новій кримінальній справі проти Насірова з’явився «луцький слід»

У новій кримінальній справі проти Насірова з’явився «луцький слід»
Проти відстороненого глави Державної фіскальної служби Романа Насірова відкрито нове кримінальне провадження.

Про це свідчить ухвала Луцького міськрайонного суду, - повідомляє Главком.

Цим рішенням суд зобов'язав прокурора області Максима Киричука, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливі зловживання керівником ДФС Романом Насіровим в інтересах третіх осіб.

Підставою стала заява особи (ім`я не розголошується), про можливе сприяння керівником фіскальної служби фірмі «Галичина-Табак» (Луцьк) в оптовій торгівлі контрафактними підакцизними товарами. Також, у заяві йдеться про те, що Насіров начебто «не забезпечив детінізацію доходів , повноту сплати податків усіма СПД та фізичними особами, не забезпечив відповідність доходів громадян їхнім видаткам, вчинив шкоду економічній безпеці України».

Згідно з держреєстром юросіб, одним із власників та кінцевим бенефіціаром «Галичина-Табак» є Любов Сухомлин – за даними ЗМІ, дружина колишнього міністра економічного розвитку Олександра Сухомлина.

До недавнього часу за адресою реєстрації цієї фірми знаходився офіс компанії зі співзвучною назвою: «Галичина-Табак». Її співвласницею також була Любов Сухомлин. З 2007 року через «Галичина-Табак», вона займалась дистрибуцією горілки, виробленою на держпідприємстві «Укрспирт». Фірма ліквідована рік тому.

Як відомо, Олександр Сухомлину різні роки обіймав високі державні посади. У тому числі, начальника Управління Міністерстві промполітики та двічі – заступника міністра економіки. Спочатку цей портфель він отримав у 2010 – 2011 роках, потім – у 2014 році, щоправда, востаннє він протримався у кріслі кілька днів і був звільнений за «неправомірні рішення у сфері держзакупівель».

У середині нульових він керував концерном «Укрспирт», а за часів президентства Віктора Януковича також очолював Аукціонний комітет із продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля (при Кабміні).

У червні минулого року його затримала Генпрокуратура за участь у «схемах Курченка». Генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що учасники злочинної групи на розкраданні коштів «Укргазвидобування» і «Укрнафти»заробили більше 5 мільярдів гривень. Сухомлин перебував під арештом до кінця минулого листопада. Розслідування триває.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці з можливістю внесення 100 мільйонів грн застави. Насірова звинувачують у корупції та фінансових махінаціях. Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Насірову. Вже 16 березня за Насірова внесли заставу 100 мільйонів гривень і він вийшов на волю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦЕ за подачи мадам Жукової))))
Відповісти
Останні новини
У новій кримінальній справі проти Насірова з’явився «луцький слід»
29 березень, 2017, 16:47
На Волині знімають фільм
29 березень, 2017, 16:39