У Луцьку «перекроїли» бюджет

У Луцьку «перекроїли» бюджет
У Луцьку перерозподілили майже 107 мільйонів гривень залишкових коштів та грошей від перевиконання бюджету. Їх спрямували на найнагальніші потреби освіти та медицини, підтримку комунальних підприємств та компенсацію за проїзд.

Про це йшлося під час сесії 26 квітня.

Загалом станом на 1 січня нерозділеними залишили 80,3 млн грн з бюджету розвитку. Під час минулої сесії розділили 16 мільйонів гривень. Враховуючи отримані від перевиконання бюджету за 1 квартал кошти, загалом до розподілу належить 107 мільйонів гривень.

Тож, йшлося про розподіл 3,75 млн грн коштів бюджету розвитку, перевиконання 49 млн 115 тис грн. Враховуючи суми залишків, ділили 107 млн гривень. Про найбільші статті витрати інформувала директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

По загальному фонду розподіляли 21 млн грн, основну суму з яких спрямують на оплату праці педагогів дошкільної та позашкільної освіти та профтехучилищ. Йдеться про педагогів, зарплатню яким не підняли із 1 січня. Тому, аби врівноважити напругу у колективах, виділили кошти на сплату у травні-серпні поточного року.

3 млн грн спрямують на компенсацію за пільговий проїзд в електротранспорті. Ще 1,5 млн грн виділили «Луцьксвітлу» для компенсації за електроенергію. Ще 2, 8 млн грн виділили на ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал».

По бюджету розвитку 20 млн грн спрямують на капремонт дворів, ще 19, 3 млн – на капремонт доріг. Загалом департамент житлово-комунального господарства залучать понад 49 мн грн. Ще 7 млн спрямують на ремонт навчальних закладів, які підпадають під проект НЕФКО 3. Аби навчальні заклади могли взятись до реконструкції, там мають провести укріплення будівель. До слова, 460 тис направлять на погашення кредиту НЕФКО, тому кредит по НЕФКО 1 повністю «закриють» цьогоріч.

Щодо медичного напряму, то найбільші суми – 2,5 млн спрямують на придбання рентген-трубки міській лікарні; 980 тис – "першій поліклініці" на купівлю апарата УЗД та 1, 5 млн для міської стоматполіклініки на купівлю комп’ютерного томографа.

Ще 2,3 млн спрямують на внески до статутного фонду ДКП «Луцьктепло» та 300 тис грн для «Луцькводоканалу».

Через управління з питань фізичної культури та спорту 1,5 млн грн виділять на облаштування спортивних майданчиків.

Окрім того, станом на 1 січня по управлінню охорони здоров’я не використали медсубвенції обсягом 880 тис грн, які направлять на лікування хворих на діабети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.