Політ Онуфрія гелікоптером на Волинь коштував 10 тисяч доларів

Політ Онуфрія гелікоптером на Волинь коштував 10 тисяч доларів
Журналісти підрахували, скільки коштував переліт митрополита УПЦ (МП) Онуфрія гелікоптером на Волинь.

Про це пише Богдан Куфрик на шпальтах видання Експрес.

Уперше Онуфрій літав до Канева та Чернівців ще в 2014 році. Тим же гелікоптером Agusta 109SP у 2015 році Онуфрiй вiдвiдав Вiнницю, щоб взяти участь у соборi Вiнницьких святих.

Цьогоріч митрополит пересів на елітніший гелікоптер – Textron Bell 407 GX. Ним Онуфрій минулого тижня прилітав на Волинь, до Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, де він очолив Божественну літургію. А вже наступного дня, а саме 21 квітня, на цьому вертольоті він вирушив на Тернопільщину до Почаєва.

Журналісти вирішили поцікавитися вартістю таких перельотів. Для цього звернулися в одну з фірм, котра займається наданням в оренду вертольотів.

Менеджер Катерина відразу починає розхвалювати вертоліт Bell 407 GX. За її словами, він є одним із найбільш безпечних, а ще здійснив рекордний кругосвітній переліт через обидва полюси Землі. Цей розкішний американець біло-синього кольору здатний піднятися на висоту 4000 метрів, досягаючи максимальної швидкості 250 кілометрів за годину. У ньому чудова шумо- і віброізоляція з шикарним шкіряним салоном. Крім того, у вертольоті передбачений великий вантажний відсік для речей. А літати ним можна цілий рік за різної погоди.

«Наш вертолітний злітно-посадковий майданчик у Гідропарку, недалеко від центру Києва. У вертольоті встановлений кліматконтроль, там завжди комфортна температура. Взимку не холодно, а влітку не жарко», - каже Катерина.

На запитання, а як часто в них замовляють таку послугу, говорить, що щотижня мають по декілька вильотів. Імена замовників повідомити відмовляється.

«Звертаються до нас люди небідні», - резюмує менеджер фірми.

Вартість оренди гвинтокрила становить 2,2 тисячі доларів за годину. Зважаючи на відстань із Києва до Зимненського монастиря, це понад годину польоту. Майже стільки ж – із Волині до Почаєва. Тобто за дві години польоту митрополита довелося заплатити майже 5 тисяч доларів. Ще не менше як дві години треба на повернення до Києва, тож множимо суму на два.

А враховуючи, що на Волині вертоліт простояв ніч, чекаючи на наступний переліт митрополита, то й за це довелося заплатити. Година простою коштує 50 доларів, стільки ж - оплата пілотів. Два пілоти чекали на виліт майже 10 годин - тож додайте ще тисячу доларів.

«Звісно, що оплачує це не митрополит, а паства, до котрої він літає. Якщо би вірні забажали придбати для глави церкви такий гвинтокрил, то їм доведеться викласти 4,5 мільйона доларів», - йдеться у матеріалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фраза з відомого фільму " Есть такие вещи в жизни о которых вспоминать нельзя - чтоб нутро свое раньше времени не сжечь" ...
Відповісти
ви краще підрахуйте скільки журналісти беруть за заказну статью)
Відповісти
Та церква - то бізнес. На довірливих. Ця подія ще раз демонструє це.
Віра до того відношення не має.
Відповісти
Останні новини
Політ Онуфрія гелікоптером на Волинь коштував 10 тисяч доларів
05 травень, 2017, 19:49