Це неприпустимо, - луцькі патрульні шоковані резонансним відео

Це неприпустимо, - луцькі патрульні шоковані резонансним відео
В управлінні патрульної поліції Луцька стурбовані відео, як вихователька луцького дитсадка переводить малечу через дорогу поза «зеброю».

Про це йдеться у повідомленні на сторінці патрульної поліції Луцька у Facebook.

«Нас дуже стурбувало сьогоднішнє відео, оприлюднене користувачкою Facebook Liliya Danilyuk: на відео видно, як вихователька переводить кілька десятків дітей через дорогу, причому до найближчого пішохідного переходу – приблизно 2-3 метри! Діти просто перебігають через дорогу в хаотичному порядку, а водії, тим часом, терпляче чекають, поки ті перетнуть смугу. Це неприпустимо!» - йдеться у повідомленні.

Патрульні нагадали, що неабияку небезпеку для дітей несе дорога.

Вони закликали батьків: «Поясніть дитині, що коли ми бачимо автомобіль, ми думаємо, що водій автомобіля також бачить нас. Це не завжди так. Часто через це стаються наїзди на пішоходів або велосипедистів. Водій автомобіля може не бачити вас з різних причин: у нього брудне вікно, на вулиці погана погода, наприклад, дощ. Або ви обходите автомобіль ззаду, коли водій саме рушає заднім ходом. Часто водії не бачать пішоходів в темний час доби, тому що світла фар недостатньо, щоб побачити темні фігури».

«Що треба робити, щоб такого не сталося? Треба завжди бути обережним і переконатись, що водій вас бачить. Навіть якщо ви переходите дорогу по пішохідному переходу. Також треба бути помітним. Одяг повинен містити світловідбиваючі елементи», - стверджують у поліції..
Понад півтора роки патрульні поліцейські відвідують навчальні заклади, аби охопити якомога більше дітей.

«Найперше – наголошуємо на безпеці дорожнього руху. За нашими спостереженнями, діти набагато краще знають правила поведінки на дорозі, ніж дорослі, але, як бачимо з поширеного відео, тут все-таки головними є дорослі, які, фактично, примусили дітей перебігати через дорогу. Сподіваємось, управління освіти зробить відповідні висновки», - зазначили у патрульній поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чи важко відшукати цю вчительку,впаяти не малий штраф,догану,і рік без премії.Відповідь:не важко.Але враховуючи те що в нас нема ні міліції,ні поліції,то цього не буде.Сумно.
Відповісти
Вчительки з Любешова звикли переходити дорогу разом з коровами і вівцями де вийде.
Відповісти
у нас є атавісти!
Відповісти
По моєму,там де ідуть діти,і повинна бути зебра.
Відповісти
Останні новини
Це неприпустимо, - луцькі патрульні шоковані резонансним відео
29 травень, 2017, 15:59