Чемпіонат Європи з мотокросу в Ковелі: як це було. ФОТО

Чемпіонат Європи з мотокросу в Ковелі: як це було. ФОТО
У Ковелі чемпіонат Європи з мотокросу зібрав спортсменів семи країн.

24-25 червня в Ковелі на мототреку урочища «Люблинець» відбувся чемпіонат Європи з мотокросу та Кубок М. Клімашевського, - йдеться в повідомленні на сторінці Motocross-Kovel в Facebook.

Цей нелегкий та дещо небезпечний вид спорту, d якому можливості техніки поєднуються з можливостями людини, витривалістю та сміливістю, отримав постійну прописку у місті залізничників та все більше захоплює ковельчан.

Серед почесних гостей спортивного свята - міський голова Олег Кіндер, народний депутат України Степан Івахів, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, президент FIM Європи Пітер Хансен (Данія), генеральний секретар Федерації мотоциклетного спорту України Василь Якимчук.

Степан Івахів зазначив, що для нього почесно підтримувати цей вид спорту і він це робить впродовж кількох років з великим задоволенням. За словами народного депутата, він захоплюється мотокросменами, їх сміливістю, професіоналізмом.

Промовці побажали гонщикам удачі і перемоги сильнішим.

Майже 70 учасників прибуло до Ковеля з Польщі, Білорусі, Росії, Естонії, Латвії, Литви, України.

Понад 10 тисяч глядачів спостерігали за видовищною боротьбою за перемогу у кожному заїзді. Приходили цілими сім’ями, аби підтримати спортсменів та отримати море адреналіну.

За підсумками у заїздах 65 куб. см І місце виборов Максимілян Чмалік ( Польща), ІІ – Алик Махнов (Білорусь), ІІІ – Крістерс Янбергс ( Латвія).
У заїздах 85 куб. см І місце здобув Маріс Пумпурс (Республіка Латвія), ІІ – Ромео Кару (Естонія), ІІІ – Олексій Орлов (Росія).

У класі мотоциклів «ОРЕN» 500 куб. см перемога у Дмитра Асманова (Україна), ІІ результат – у Володимира Тарасова (Україна), ІІІ – Крістерса Древінскіса (Латвія). Хочеться відзначити майстерність Романа Морозова (Україна), який став четвертим.

Серед наймолодших учасників (7 - 8 років) у змаганнях на Кубок М. Клімашеського у заїздах мотоциклів 50 см. куб. першість здобув Нікіта Бортошевич (Білорусь), ІІ місце – Олександр Фрідлендер (Білорусь), ІІІ – Павло Рябчук (Україна).

Призери та переможці у всіх класах мотоциклів в командно-особистому заліку були удостоєні кубків, грамот та медалей.

Нагородження проводили міський голова Олег Кіндер, народний депутат України Степан Івахів, генеральний секретар Федерації мотоциклетного спорту України Василь Якимчук, голова Федерації автомотоспорту Волинської області Михайло Гетьман.

Після закриття змагань на засіданні оргкомітету президент FIM Європи Пітер Хансен щиро подякував за відмінну організацію проведення чемпіонату Європи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.