Ковельське ТМО співпрацюватиме з американським фондом

Ковельське ТМО співпрацюватиме з американським фондом
Ковельське територіальне медичне об'єднання започаткувало співпрацю з благодійним фондом штату Каліфорнія.

Про це стало відомо вчора, 18 липня, під час робочого візиту народного депутата Олега Березюка та директора благодійної медичної фундації «Children's Medical Care Foundation (CMCF)» з Йоланти Мартінофф, - інформує прес-служба Ковельської міськради.

Вони познайомились з роботою Ковельського МТМО, зустрілись з міським головою Олегом Кіндером, колективом медичного закладу та обговорили напрямки подальшої співпраці.

Олег Березюк зазначив: «Ми не випадково сюди приїхали. Я багато подорожую Україною, але подібного рівня лікарні не бачив. Це клініка обласного рівня. Те, що ви робите, що ви збираєтесь робити, як працює ваш керівник Олег Самчук і як ви комунікуєте з місцевою владою, заслуговує на підтримку і допомогу».

Представляючи гостю з США, народний обранець окреслив перспективи можливого співробітництва: «У Ковелі найближчим часом може запрацювати клініка з навчання і розвитку медицини районних центрів, що є основою охорони здоров’я України. Фундація дає таку можливість вчити лікарів, медсестер у Польщі, Німеччині, США, підвищувати їх фаховий рівень. А далі – будете навчати ви. У нас давно з’явилась ідея створити такі центри, де люди побачать, що необов’язково їм їхати в область, щоб отримати професійну медичну допомогу. Такі лікарні, як у Ковелі, потрібно підтримувати матеріально і навчаючи персонал».

Директор фундації CMCF Йоланта Мартінофф теж досить схвально висловилась на адресу колективу і його керівника: «Для нас є великою приємністю і великою честю, що ми можемо вам подати руку допомоги. Ми хочемо, щоб це була тривала співпраця і посприяємо у тому, щоб ви пройшли стажування у найкращих клініках світу за тим напрямком, який оберете особисто».

Пані Йоланта зазначила, що у вересні зі своїми колегами вона знову приїде у Ковель і буде розмовляти з усіма зацікавленими медиками більш предметно, але до цього вони мають визначитись зі спеціалізацією та знати іноземну мову.

Лікар Андрій Дворакевич зі Львова розповів, що завдяки фундації він чотири рази уже був на стажуванні: двічі у Польщі і двічі в Америці.

Він зазначив, що побачив у Ковелі багато новацій, а навчання за кордоном медичного персоналу допоможе лікарні стати лідером галузі на Волині.

Не бачить перспективи розвитку без подальшого підвищення кваліфікації персоналу і головний лікар Олег Самчук. Він переконаний, що апаратура, якою б сучасною вона не була, це лише інструмент, а сьогодні пацієнт йде до фахівця високого рівня. А заокеанські благодійники дають прекрасний шанс піднятись на вищий щабель, адже медичні послуги постійно удосконалюються.

Олег Олегович оголосив, що у вересні перший представник їх колективу поїде на стажування в одну з клінік Польщі і до цього, за півтора місяці він вивчить мову, аби амбітні плани реалізувати.

Саме знання іноземної є найбільшою перепоною для ефективної співпраці з американською благодійною організацією, тому уже сьогодні в лікарні думають про запровадження курсів для інтенсивного опанування необхідних мов.

Міський голова Олег Кіндер запевнив, що міська влада і надалі допомагатиме закладу фінансово.

«Головне для нас ковельчани і їх здоров’я. Уже багато в місті зроблено для поліпшення роботи медичних установ і тепер справа за лікарями, вони повинні щодня своїми справами, діями додавати авторитету ковельській лікарні. А щоб йти в ногу з часом, то звісно, без навчання не обійтись», – наголосив Олег Олексійович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельське ТМО співпрацюватиме з американським фондом
19 липень, 2017, 11:07