Волонтер із Техасу радить волинянам не шукати щастя за кордоном

Волонтер із Техасу радить волинянам не шукати щастя за кордоном
Волонтер із американського міста Даллас Ренді Гуттрідж побував на Волині. Чоловік радить українцям не шукати щастя за кордоном, а навести лад на своїй землі.

Про це пише Район. Рожище.

Ренді Гуттрідж виконував просвітницьку місію в підлітковому мовному таборі «TimeLine 2.2» (Територія 2.2), що діяв у селі Ільці на Закарпатті. Там і познайомився з рожищанином Василем Ходзінським. Тож американський волонтер навідався до нього в гості.

Ренді – підприємець, а ще пастор баптистської церкви у своєму місті. Одного разу друзі з України запросили його волонтером в табір до Любешова. Він не відмовив. І ось уже в 2017 році здійснив одинадцяту поїздку в нашу країну.

Спочатку їхав для того, щоб познайомитися з нашою культурою, поспілкуватися з дітьми англійською, провести з ними різні заняття, реалізувати спільні проекти, розповісти про свою батьківщину і тамтешні звичаї.

Американець каже, що українці за своєю рутиною не помічають, наскільки у них чудова та багата земля. Ренді зауважує: діти скрізь особливі, але українські підлітки мають добре серце, відгукуються на прохання про допомогу та вміють підтримати один одного.

Чоловік захоплюється спортом, зокрема футболом. Свого часу навіть тренував дітей з цього виду спорту. Коли має вихідні, вирушає з друзями на стадіон - вболівати за улюблену команду. За словами Ренді, спортивні стадіони у нього на батьківщині є навіть у найменших населених пунктах. Американці люблять спорт і активно його розвивають.

«В Україні люди здоровіші, бо їдять борщ, вареники, шашлик та сало з часником, - посміхаючись розповідає Ренді. – А у нас більше фаст-фуд, який шкодить здоров’ю».

Ренді зазначає, що в Америці про війну в Україні мало знають. Але щиро жалкує про те, що три роки тому тодішній президент Обама не достатньо допоміг Україні.

«Це жахливо, що у вас забрали Крим. Крим – це Україна. Я впевнений - Україна переможе!» - щиро промовляє американець.

«Рожище запам’ятається мені доброзичливими, привітними людьми, спогад про нього я збережу в своєму серці», - зазначив він.

Щирий, усміхнений американський волонтер радить українцям не поспішати виїжджати за кордон, не шукати щастя в іншій країні, бо мають під ногами благословенну землю, даровану Богом.

«Квітка, яка зросла на одній землі, не буде квітнути на іншій…», - додає Ренді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: волонтер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ренді, скажи це своїм пращурам! ))))))
Відповісти
Останні новини
Волонтер із Техасу радить волинянам не шукати щастя за кордоном
09 серпень, 2017, 08:00