Уряд створить у Луцьку центр олімпійської підготовки

Уряд створить у Луцьку центр олімпійської підготовки
Уряд 9 серпня затвердив утворення в Луцьку державної установи «Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики».

Про це повідомили у Міністерстві молоді та спорту України.

Західний державний центр олімпійської підготовки утворюється у Луцьку. За погодженням з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та керівництвом вищих навчальних закладів, у розпорядженні спортсменів центру будуть спортивні та медико-відновлювальні об’єкти Східноєвропейського Національного університету, Луцького національного технічного університету, спортивна інфраструктура Луцька, у тому числі легкоатлетичного комплексу «Авангард», спортивні об’єкти якого відповідають міжнародним стандартам з цього виду спорту, що підтверджено сертифікатом ІІ категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичний федерацій.

Документ передбачає розвиток легкої атлетики, оскільки цей вид спорту є пріоритетним для країни, та має розгалужену інфраструктуру в усіх регіонах України. Так, до регулярного тренувального процесу залучено понад 50 тисяч атлетів резервного спорту, над підготовкою яких у ДЮСШ, спортклубах, спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю, школах вищої спортивної майстерності тощо, працює більше 1,5 тисячі дипломованих тренерів.

Функціонування нових державних центрів олімпійської підготовки на сучасних і найкращих в Україні легкоатлетичних базах забезпечить належні умови для проведення ефективної і цілеспрямованої підготовки легкоатлетів протягом всього року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд створить у Луцьку центр олімпійської підготовки
09 серпень, 2017, 22:57
«Бандерштат» у цифрах
09 серпень, 2017, 22:29