Відчинені вікна – і все летить: місцеві розповіли про обвал стіни коледжу на Волині

Відчинені вікна – і все летить: місцеві розповіли про обвал стіни коледжу на Волині
На Волині обвалилося чотири поверхи стіни Любешівського технічного коледжу. На щастя, минулося без постраждалих. У приміщенні в цей момент нікого не було.

Навчальний рік у закладі тепер – під загрозою зриву, – йдеться в сюжеті 5 каналу.

Місцева мешканка розповідає: не відразу зрозуміла, що відбулося. Почула сильний гуркіт і миттю вибігла на вулицю. «Я згадую той момент, і мені хочеться плакати. Відчути такий гуркіт.. .І так ніби йде якийсь вулкан, насувалося щось. Відчинені вікна – і все летить», – пригадує очевидиця подій та мешканка сусіднього будинку Ніна Горщар.

Рухнуло відразу чотири поверхи стіни Любешівського технічного коледжу. На першому поверсі будівлі робили ремонт й незабаром там мали відкрити аптеку.

«Аптека почала робити ремонт, і коли почали ставити вікна, мабуть, зачепили якусь несучу стіну чи що. І щось почало всередині труситися. Так люди розповіли. Вони вийшли на вулицю подивитися і тоді почала руйнуватися ця будівля», – розповідає мешканець Любешова Володимир Медведюк.

У момент обвалу робітників вже не було в приміщенні. Місцеві переконані, якби усе сталося під час навчання – без жертв не минулося б. Тому і кажуть іронічно, мовляв пощастило.

Нині територія коледжу обгороджена, рух транспорту поряд з аварійною будівлею перекритий. На місці чергує наряд поліції.

«Встановлено, що площа завалу становить 8% від цієї будівлі. Це не підпадає під надзвичайну ситуацію місцевого рівня, проте, є ознаки НС об’єктового рівня. Ми на даний момент не маємо письмового підтвердження, чи несе в подальшому будівля загрозу, чи вона може обрушитися», – прокоментував ситуацію начальник Любешівського районного сектору ДСНС Волині Віталій Деркач.

У коледжі навчається понад 600 учнів. Нині керівництво закладу обмірковує, як адаптувати для занять інші приміщення. Вартість збитків встановлять експерти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відчинені вікна – і все летить: місцеві розповіли про обвал стіни коледжу на Волині
10 серпень, 2017, 08:34