Колись у мене був двір, а стала парковка, - лучанин

Колись у мене був двір, а стала парковка, - лучанин
Лучанин Олександр Шумілін висловив обурення тим, що у місті частину дворів багатоповерхівок переоблаштовують під парковки.

Він поділився думками у групі "Наш Луцьк" в Facebook.

Чоловік розповів, що кільканадцять років тому у дворі було багато місця для ігор, дерева та зелень, але під час ремонту частину двору віддають під парковку.

"Для приблизно 30-ти автомобілів, а це десь 60 людей (з розрахунку, що 2 мешканці двору володіють і користуються машиною) розширюють дороги і роблять безкоштовні парковки. По факту, у решти мешканців (а це вп'ятеро-вшестеро більше, близько 400-450) за їх мовчазної згоди віджали кусок землі, де могли б гратися діти і бути зони відпочинку".

"Як приймалося таке рішення мені не відомо. Але загалом, на прикладі цього двору можна побачити всі ключові "новаторські" ідеї, які літають у луцькому повітрі, і до яких звертаються, як тільки з'являється можливість щось відремонтувати:

- Усе старе викорчувати під корінь.
- Замість старих дерев (навіть здорових і дорослих, які садили самі мешканці) посадити пагінці, які виростуть років через 5-10. Ну люди ж почекають.
- Дороги розширити і наробити парковок. (Ну а як? А куди я її маю ставити?) Машина в Луцьку - Бог. Нема машини - ти лох, ніхто з тобою навіть не буде говорити і сприймати серйозно.
- Накупити найдешевших лавочок і стандартних дитячих качельок і зробити "благоустрій". При цьому, неодмінно на цьому попіаритися і приліпити до купленого продукта табличку зі своїм прізвищем.
- Неодмінно десь поставити кілька парканів. Кілька високих і пару низьких. Обгородити хоч що-небудь! Дитячий майданчик, спортивний, тренажерний. Різниці нема. Паркани у нас люблять. Але для чого вони - хз.
- Посадити квітів-однорічок геометричним орнаментом і бажано їх також загородити парканчиком".

"Двір став місцем, де просто ночують - справжній спальний район. Відпочити і погуляти тут не можна. За цим треба їхати у спеціально підготовлене місце типу адреналіна і портсіті. І неодмінно на машині", - висловився лучанин та додав, що його здивувала практика викладання проїжджої частини бруківкою для тротуарів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате коли когось розчавить отим що не "навіть здорових і дорослих" тоді автор буде кричати про те, що то все винні комунальники,які нічого не робили з деревами, які самовільно насадили жильці. Також, якщо не було місць для парковки. Те, що жильці будуть паркуваитсь на щеленій зоні, за яку так пригорає у автора його не колихає. Зроби - пагано, не зроби - теж пагано. Але як кажуть собаки ляють - караван іде.
Відповісти
Мдассс...
Ото жаба в мужика!
Зароби собі на авто а тоді поговоремо.
Чи він може як в “Дфамантовій руці“, що наші двори для естетики!
Ляпало одним соовом!
Відповісти
Я проживаю в цьому дворі - це Софії Ковалевської 25 - дуже добре що розширяють дороги і роблять місця для паркування, бо раніше ці 30 автомобілів раркували на так званому спортмайданчику, який не ремонтувався років 30!!! Асфальт на старезних вузеньких доріжках весь був знищений, і весною та осінню перетворювалася на багнюку. Так частину дерев пришлося вирубати, але від нас через 100м знаходиться парк 900 річчя Луцька... Факт що з кожним роком в нас збільшується кількість авто є фактом, і добре що роблять місця під паркування.
Відповісти
Це людська жаба. Не вгодиш волинськiй жабi нiяк.
Відповісти
Коротко: Машини немаю парковка у дворі не потрібна ... давайте так і дитячі площадки приберем адже малі діти не у всіх є
Відповісти
Була б машина, по іншому співав би: "ааааа, місця нема!!! Нема де машину поставити!!!" То все маленьке українське звірятко на прізвисько ЖАБА :)
Відповісти
Останні новини
Колись у мене був двір, а стала парковка, - лучанин
25 серпень, 2017, 18:59