Затриманого на хабарі селищного голову посадили під домашній арешт

Затриманого на хабарі селищного голову посадили під домашній арешт
Луцький міськрайонний суд посадив під цілодобовий домашній арешт Маневицького селищного голову Олександра Гаврилюка, якого затримали за хабар.

Про це повідомляє Четверта влада.

Нагадаємо, 20 вересня прокуратура Волинської області з оперативниками Управління захисту економіки в області викрили голову Маневицької селищної ради Олександра Гаврилюка на вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 6 тисяч гривень. Посадовця затримали під час одержання другого «траншу» хабара в сумі 4 тисячі гривень, які він вимагав у громадянина за видачу довідок, необхідних для оформлення права власності на житло.

Під час обшуку за місцем проживання посадовця правоохоронці вилучили гроші у різній валюті в еквіваленті майже ста тисяч гривень. Окрім кримінального провадження, ініційована перевірка службової діяльності селищного голови, зокрема щодо законності видачі довідок на приватизацію житла.

Невдовзі після затримання слідчий та прокурор звернулися до суду з клопотанням про відсторонення чиновника від посади та обрання йому запобіжного заходу.

Слідчий клопотав застосувати до затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави розміром 134,7 тисячі гривень, аби підозрюваний не намагався уникнути кримінальної відповідальності.

Захисники Олександра Гаврилюка та сам посадовець заперечили проти цього клопотання. Підозрюваний зазначив, що для такого запобіжного заходу немає підстав, він, його дружина та матір мають незадовільний стан здоров’я.

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Василь Ковальчук вирішив відмовити у задоволенні клопотання слідчого та прокурора та обрав селищному голові запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також Олександр Гаврилюк змушений носити електронний браслет. Покидати місце проживання він може тільки за викликом і дозволом правоохоронців.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Затриманого на хабарі селищного голову посадили під домашній арешт
29 вересень, 2017, 02:05