Біля міста на Львівщині виникло велетенське провалля

Біля міста на Львівщині виникло велетенське провалля
Велетенське провалля, до півсотні метрів завглибшки, утворилося на Львівщині. Земля провалилася у полі, неподалік міста Стебник.

Про це повідомляє 5 канал.

Євгенія Бучко мешкає у місті Стебник – за кількасот метрів від провалу. Жінка з острахом розповідає про пережите: «Я сиділа читала і почула страшний гул, і раптом хата вся захиталися, і страшний удар і виключилося світло».

Величезне провалля – понад 50 метрів завглибшки та діаметром не менше 300 метрів. І воно може збільшитися. Фахівці кажуть, під землю може піти ще метрів 50 цієї ділянки. Тож територію взяли під цілодобову охорону та обгородили стрічкою. Місцеві мешканці налякані. Люди бояться, щоб під землю не пішли їхні домівки.

Місце обвалу – над колишніми соляними шахтами, які нині не діють. Тут десятки років видобували калійну сіль. На початку 2000-х роботи припинили. А величезні порожнини під землею – залишилися. 2004-го розробили проект консервації копалень, але його так і не реалізували.

«Підприємство не вживало відповідних заходів у відповідності до приписів. В них був комплексний проект, розроблений «Гірхімпромом», де вживаються відповідні заходи. То є проект, на підставі чого вони би мали діяти: заливати пустоти, бетонувати, там чітко комплекс розроблений», – запевняє керівник Держекоінспекції у Львівській області Микола Маланич.

На підприємстві, яке опікується копальнями, кажуть: розроблений проект, за яким мали проводити роботи, виявився неефективним. «Ми мали невиконання цього проекту, тому що він показав, що він на даний момент малопродуктивний і малоефективний. Мало прослідковуватися можливе просідання – воно не дало ефекту. Тобто цей проект не дав ефекту», – заявив генеральний директор ПАТ «Полімінерал» Володимир Коваль.

За словами керівників підприємства, слід розробити новий проект консервації шахт. Поки що провалля та навколишню територію досліджують науковці. Вони мають з'ясувати, чи можливі нові обвали та як їм запобігти.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter, Google+ та Instagram.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: провалля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Біля міста на Львівщині виникло велетенське провалля
03 жовтень, 2017, 06:05