Ковельчанина засудили за продаж вогнепальної зброї

Ковельчанина засудили за продаж вогнепальної зброї
У Ковельському міськрайонному суді винесли вирок Олександру Артюшенку, якого обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Про це пише Район.Ковель.

Він є сином секретаря Громадської ради при Ковельській міській раді та члена Громадської ради при УМВС України у Волинській області Галини Артюшенко.

24 лютого цього року його затримали у Ковелі на вулиці Мічуріна співробітники СБУ під час спроби продати за 23 600 гривень перероблений під вогнепальну зброю газовий пістолет «Вальтер» з глушником та набоями. Ще раніше оперативники задокументували факт продажу ним за 3 400 гривень двох гранат Ф-1 із запалами.

Під час обшуку за місцем проживання Олександра Артюшенка вилучили тротилову шашку, вагою двісті грамів, пістолет та патрони.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. За його словами, приблизно в березні 2016 року він разом зі своєю знайомою їздив відпочивати на базу відпочинку в село Кричевичі Ковельського району.

Саме там знайшов заховану у дровах сумку з вогнепальною зброєю та боєприпасами – усім, що перераховано в обвинувальному акті. Про знахідку знайому не повідомляв, забрав сумку з собою, заховав, а після повернення з відпочинку залишив її зберігати у себе вдома за місцем фактичного проживання. Членам сім’ї про це також не повідомив. Пізніше познайомився з чоловіком, який цікавився, де можна придбати зброю.

Суд під головуванням судді Олени Восковської визнав Олександра Артюшенка винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки, встановивши іспитовий термін на 1 рік. Також він має сплатити на користь держави процесуальні витрати у даному кримінальному провадженні в сумі 9 051,23 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельчанина засудили за продаж вогнепальної зброї
05 жовтень, 2017, 12:05