Білоруси, не йдіть на вірну смерть: волиняни в мережі попереджають сусідів

Білоруси, не йдіть на вірну смерть: волиняни в мережі попереджають сусідів
Триває четвертий день повномасштабної війни з Росією в Україні. Ми відстоюємо свою правду та свою землю, але якомога швидше хочемо це закінчити. Наразі ворожі ракети летять до нас не лише із Росії, а й з Білорусі. Однак, це можна припинити, якщо білоруси почують нас.

Інформаційне агентство ВолиньPost зібрало дописи волинян, які попереджають білорусів, що це не їхня війна і закликають не мовчати. Через режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка і його злочинні накази ви, білоруси, можете вчинити непоправну помилку - ваші солдати гинутимуть на українській землі від рук наших вояків. І це не буде нашою провиною, бо ми захищаємось, тож правда - за нами.

Зауважимо, що волиняни репостять відеозвернення легенди збройних сил Білорусі, підполковника ВДВ запасу Сахащика Валерія Степановича до білоруських військових. Він - засновник руху «Чорний орел», широко відомий в спецназівських колах командир 38-мої гвардійської мобільної бригади, записав вперше у своєму житті відеозвернення.



На підтримку зупинення війни українці, зокрема волиняни, влаштували у Фейсбуці своєрідний флешмоб. Ми сподіваємось, що нас почують.

До білорусів звертаються волинські журналісти, громадські діячі, науковці, усі волиняни, які хочуть таки достукатися до людей, у багатьох із яких тут, на Волині, - родина.

Їхні звернення із соцмереж ми публікуємо без змін.



Нагадаємо, Україна погодилася на переговори з Росією на кордоні з Білоруссю. Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.