Депутати Волиньради «за» продовження терміну перебування авто з іноземною реєстрацією

Депутати Волиньради «за» продовження терміну перебування авто з іноземною реєстрацією
Закарпатська обласна рада звернулася до Волинської облради, аби місцеві депутати підтримали два звернення до вищого керівництва країни. Зокрема, щодо забезпечення доступності легкових автомобілів іноземного виробництва для громадян України та внесення змін до правил перебування транспортних засобів з іноземною реєстрацією на території України.

Про це стало відомо сьогодні, 5-го травня, під час засідання постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв'язків та інвестицій.

Такий крок мотивують тим, що, завдяки можливості спрощеного перетину кордону із суміжними європейськими країнами, перед українцями відкриваються широкі перспективи для розвитку ділових та робочих стосунків, а це сприяє добробуту населення.

Крім того, пояснюють: попри те, що Україна нараховує кількатисячні штрафи власникам авто з іноземною реєстрацією за "простій", держава втрачає набагато більше коштів.

Тож пропонують термін перебування автомобілів із закордонною реєстрацією продовжити до року. Депутати Закарпатської облради пропонують розглянути можливість внесення змін до ч. 3 ст. 380 Митного кодексу України.

Депутати Волинської обласної ради майже одноголосно заявили, що потрібно підтримати це звернення, адже зараз авто - це вже вимога часу, а не предмет розкоші.

"Крім того, на кордоні зменшаться черги, адже людям не доведеться кожні 5 днів їздити туди-сюди", - кажуть депутати.

Щоправда, один із обранців громади, Роман Микитюк, який між іншим, колись був очільником Ягодинської митниці, звернення не підтримав. Мовляв, якщо звернення Закарпатської обласної ради приймуть на найвищому рівні, то це аж ніяк не вирішить питання черг на кордоні.

"Всі автомобілі, куплені закордоном, використовуються для того, аби їздити ними в сусідні держави", - заявляє Микитюк.

Попри це, за звернення Закарпатської обласної ради проголосували майже всі депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливість купити авто на польсьуих номерах так щоб раз в рік перетинати кордон збільшить кількість авто в області відсотків на 10. Я тоді спокійно куплю дружині авто за 1-2 тисячи долярів а не платитиму за таке ж 6-7. Збільшення кількості авто добавить грошей за бензиновий податок
Відповісти
другим кроком повиинен стати законопроект про те, що дорожный збір, який закладений у вартість палива, повинен залишатись у місцевих бюджетах і спрямовуватись за призначенням: на ремонт доріг
Відповісти
А у разі ДТП чи розшуку власника автомобіля шукати в Канаді або Португалії? І чия страхова буде виплачувати нанесену шкоду в разі ДТП?
Відповісти
Всі автомобілі з Європи застраховані! І страхові коипанії там значно швидше все відшкодовують.
Відповісти
Де шукати власника авто???
Відповісти
В Бангладеш)
Поїде собі на авто за кордон і шукаємо вітру в полі)
Відповісти
На таможні все записано навіть коли і куди ти в туалет ходив а для тормозів Верховна Рада буде видавати туалетний папір
Відповісти
Щойно на пішохідній зоні мою сім'ю мало не збило авто на польській реєєстрації, подзвонивши до поліції я зафіксував номер транспортного щасобу. Тепер запитання... Як ви думаєте винуватець буде покараний?..
Відповісти
Так то про що й мова!
Депутати обіцяючи збільшити термін транзиту просто піаряться на цій темі, тому що треба насамперед не обманювати людей, обіцяючи їм збільшити термін транзиту, а почати із зменшення акцизу та ПДВ.
Відповісти
Краще б мито і акциз скасували, або зробили його більш адекватним
Відповісти
ПАНУ МИКИТЮКУ І ТАКИМ ЯК ВІН ЧИМ БІЛЬШІ
ЧЕРГИ ТИМ БІЛЬШЕ ХАБАРІВ


Відповісти
Микитюк чмо, а яка ж різниця йому до того, що машини будуть перебувати рік часу на Україні це для людей же робиться, депутат хєров, тільки про свою кормушку думає. На вила його і взагалі як його допустили люди до влади у депутати.
Відповісти
Гречки китайської фуру привіз через приватизований кусок кордону.Так і в депутатах опинився.А йому потрібні машини на польських номерах щоб поперед ним пльондрались.Він же купив собі на українських номерах коли працював на "приватизованій таможні."
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради «за» продовження терміну перебування авто з іноземною реєстрацією
05 травень, 2016, 18:16