Паркувальний «шанхай» в Луцьку: куди йдемо

Паркувальний «шанхай» в Луцьку: куди йдемо
Про проблему парковок у Луцьку сьогодні не говорить хіба лінивий. При тому і про парковки для "ночівлі" авто, і про короткотривалого користування.

Про другий вид активніше зайшла мова після переселення візового центру в будівлю на Кривому Валу. Перші дні й до того перевантажене перехрестя було "захаращене" автівками.

У 2008 році для вирішення проблем паркування міськрада створила комунальне підприємство "АвтоПаркСервіс". Пройшли роки, але значного прогресу в цій справі поки не видно.

Один з найкращих прикладів це ситуація біля авторинку на вулиці Єршова, де в четвер і неділю автомобілі ледь не на кожному квадратному метрі. За словами директора "АвтоПаркСервісу" Олександра Мартинюка, нині його підприємство тут обслуговує парковку на 250-270 місць, яка охоплює територію, де можна паркуватися згідно правил дорожнього руху. Мовляв, якщо водії залишають машини в недозволеному місці - це не наша проблема, бо ми свою територію впорядкували.

Однак саме до стоянки біля авторинку є зауваження з боку представників депутатського корпусу міської ради. Парковка, доба на якій обійдеться в щонайменше 30 гривень, щомісяця дає дохід обсягом 60-63 тисячі. Але в бік працівників комунального підприємства лунають звинувачення в тому, що вони збирають гроші з транспорту, який залишають поза парковкою. І цей дохід в казну міста не потрапляє, а нібито йде в кишені комунальників.

Транспорт поза парковкою
Транспорт поза парковкою
Транспорт поза парковкою
Транспорт поза парковкою
Парковка АвтоПаркСервісу
Парковка АвтоПаркСервісу
Транспорт на парковці
Транспорт на парковці


У четвер, 20 жовтня, репортер ВолиньPost побував на авторинку. Водії, які паркувалися поза парковкою в неофіційній розмові підтвердили, що платили кошти, хоча й не вимагали при цьому квитанції. Пояснили, що звикли до такої системи, тому їх це не дивує.

Натомість Олександр Мартинюк каже, що працівники "АвтоПаркСервісу" цього робити не можуть.

"До мене доходили чутки, що по території ходять невідомі люди і вимагають плату за стоянку. Але це не наші працівники... Якщо ходять люди та вимагають гроші, але при цьому не видають чеків та без касового апарату, то я не раджу їм платити, оскільки ці гроші йдуть незрозуміло куди", - додав він.

Висловлювали депутати і подивування щодо штату підприємства, а саме двох бухгалтерів. Мовляв, для чого така кількість. Мартинюк пояснює, що один з бухгалтерів опікується лише парковкою біля авторинку, а другий обслуговує підприємство.

"Загалом у нас 13 працівників і ще одного шукаємо", - додав він.

Залишається в зародковому стані питання облаштування паркоматів у місті.

Лише в жовтні 2016 року на комунальній парковці на вулиці Карпенка-Карого з'явився перший подібний пристрій.

Про складне становище в цій частині паркувальної справи говорить і Олександ Мартинюк.

Каже, сьогодні в Україні дозволено використовувати паркомати одного виробника – це "Електротехніка". "Такий паркомат ми встановили на Карпенка-Карого", - додав він.

Паркомат біля на Карпенка-Карого
Паркомат біля на Карпенка-Карого
Паркомат біля на Карпенка-Карого
Паркомат біля на Карпенка-Карого
Парковка на Карпенка-Карого
Парковка на Карпенка-Карого


Про тотальне впровадження паркоматів у місті поки не йдеться, бо відсутня паркувальна система в Луцьку. Вона тільки створюється, - каже директор "АвтоПаркСервісу".

Коли ж луцький "шанхай" перестане існувати поки прогнозувати ніхто не береться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому не подобається: чамайдан - вокзал...
Відповісти
Останні новини
Паркувальний «шанхай» в Луцьку: куди йдемо
25 жовтень, 2016, 19:00