Літо у розпалі: як найкраще відпочити*

Літо у розпалі: як найкраще відпочити*
От все у Луцьку є: і парк, і річка, розважальних закладів купа ціла, а все якось нудно…Ну, походив містом туди-сюди, попив пива-кави, поїв морозива. Хочеш по магазинах прогулятися – будь ласка! В кіно? Не проблема! Віднедавна навіть вибір є. А от щоб щось таке…ну, таке…щоб аж дух захоплювало! Каруселі! Ого!

Та ні, щось не ого. Ти сидиш, тебе везуть. Дух, звичайно, захоплює, але то, мабуть, від вітру. Але ж – сидиш! Напевно, просто виріс з таких розваг. І Ви відчуваєте, що виросли? Тоді Вам – сюди.

ПРОКАТ БАЙДАРОК

Небоязких, ініціативних, легких на підйом запрошує «Альпініст» - магазин туристичного спорядження та клуб активних подорожей. Саме тут збираються однодумці. Саме тут готові радо прийняти кожного, для кого відпочинок на природі – мандрівка, подолання перешкод і перемога над собою, і лише потім шашлики, гітара і полежати.

Відтак, якщо влітку (дуже умовно, тому що - з березня по листопад) Ви шукаєте нових вражень, виділіть 1-2 дні і присвятіть їх сплаву на байдарках. Адже Волинь – не лише «сто лісів, сто озер, сто доріг», а ще й безліч річок. І зовсім необов’язково їхати за тридев’ять земель, аби відчути себе першовідкривачем, підкорити водну стихію і отримати ні з чим не порівняну насолоду перемоги.

Серед пропонованих – сплави для новачків протяжністю від 5 кілометрів, які цілком реально подолати за 3 години навіть початківцю. Для організованих досвідчених груп – індивідуальні багатоденні тури. При цьому організатори забезпечать байдаркою, веслами, рятувальними жилетами і супроводом інструктора.

Також тут можна купити або взяти напрокат інше спорядження для пішого, велосипедного і зимового туризму й відпочинку. Завжди у наявності – на вибір рюкзаки, намети, одяг та супутні товари аж до термосів та ліхтариків.

Магазин «Альпініст»: вул.Винниченка, 26а
050-378 21 05
050-130 47 39
[email protected]


ДВОКОЛІСНИЙ НАПРОКАТ

Люди різні. До якої категорії себе відносите Ви: активний, спортивний, ініціативний? Чи спокійний, врівноважений, важкий на підйом? Чи компанійський, романтичний, відкритий новим знайомствам і враженням? Усі ми різні, не секрет. Так само різні й наші вподобання. Щодо смаку, аромату, кольору. Щодо стилю одягу і способу відпочинку. Можливо, час спробувати щось нове?

Любите своє місто, а з вікна маршрутки мало що видно? Для Вас – порада: пересідайте на велосипед. Зараз – саме час. По-перше, літо. Значить, тепло. Значить, гарно. По-друге, це хороша можливість зекономити на міському транспорті. По-третє, це – здорово! Скільки б Вам не було років, скільки б Ви не важили і як би неспортивно не виглядали – не проблема! Велосипед зарадить.

Звичайно, див не буває, і всі Ваші роки залишаться з Вами. А от позбавитися зайвих кілограмів, ліні, нудьги, жалощів до себе – абсолютно реально. Людині стільки років, на скільки вона почувається. А щоб почуватися молодим і енергійним, потрібно зовсім небагато.

Не готові поміняти своє життя враз? Не маєте можливості чи бажання витратити значну суму? Чи просто не бачите для двоколісного друга місця у квартирі, де крім Вас живе ще троє і собака? Тоді Вам – сюди! Центр прокату «Луцькпрокат» чекає на Вас на Київському майдані, 11,
тел. 093 881 31 78
097 752 79 26
095 35 62 152

www.lutskprokat.in.ua
група ВКонтанкті

Перед візитом до нас – прохання зателефонувати, щоби підібрати і забронювати велосипед під Ваш зріст і вподобання.


ВЕРХИ ЧИ НА ВОЗІ

Для жителів сучасного міста, навіть не аж такого мегаполісу, як Луцьк, для дорослих та дітей незабутнім враженням стає катання верхи.

Колись це і за розвагу не вважалося. Коні просто супроводжували людину все її життя і в селі, і в місті. Зараз нам важко уявити, але ще за пам’яті старшого покоління переважну частину міського руху становили ці граційні, витривалі, слухняні істоти. Вони правили і за вантажний, і за пасажирський, за громадський і приватний транспорт.

Тепер їх місце зайняли коні залізні, але природа не поступається так просто. Сучасну людину тягне до живого. І якщо живе, велике, лагідне – Ваша мрія, пропонуємо усією сім’єю приїхати до кінно-спортивного клубу «Терра Іппіка». Всього 20 км від Луцька – і Ви отримаєте можливість прогулятися верхи або проїхатися на возі лісовими дорогами. Хочете впевнено почуватися в сідлі – професійні тренери навчать верхової їзди, а критий манеж убезпечить від неприємних погодних сюрпризів.

Заміський заклад – чудова альтернатива нудному конференц-залу, тож сюди можна приїхати з діловими партнерами, замовити для проведення тренінгу, семінару, презентації зал, обладнаний CD/DVD програвачем. До Ваших послуг – інтернет Wi-Fi.

У період усіх шкільних канікул тут працює оздоровчий клуб екологічного туризму. Діти проживають у готельних номерах, отримують 4-разове домашнє харчування. Не дадуть пропасти жодній хвилині вільного часу заняття з верхової їзди, рибалка, дитячий басейн та караоке-клуб.

Будуть це незабутні канікули для Вашого школяра, веселий уікенд у колі близьких чи бізнес-конференція - обирати Вам, але у кожному випадку потурбуйтеся про завчасне замовлення.

Вас чекатимуть у «Терра Іппіка»:
с. Котів Ківерцівського р-ну,
Тел. (066)310-10-32
(067)348-18-47
(0332)29-60-29

Сторінка на Фейсбуці


ЧАС ПОЛЮБИТИ ЧИТАТИ

Ну а що робити тому, хто категорично не бачить себе ні в сідлі, ні з веслом? Для кого відпочинок – це передусім спокій. Насолода від тиші, самотності. Коли ніхто не терзає постійними «треба!», «а давай!», «ну ідемо!» Пропонуємо використати літній час не лише з приємністю, але й з користю.

Найкращий помічник у цьому, як би банально це не звучало, - книга. Вже 55 років лучанам дарує приємне й корисне спілкування книгарня «Освіта». Навіть якщо протягом року Ви читаєте лише необхідний мінімум (підручники, аналітику ринку або рецепти салатів), літо – вдалий час подружитися з книгою.

І якщо сумістити гірський туризм чи рафтинг з читанням вельми проблематично, то погортати сторінки, лежачи на пляжі або сидячи на гойдалці, - суцільне задоволення. І не обов’язково брати з собою товстенний том Шекспіра в оригіналі, аби вразити оточуючих. Адже Ви відпочиваєте – тож насолоджуйтеся. А відтак – обирайте літературу на свій смак і вік.

Для найменших – книжки-картинки, книжки-іграшки, водяні розмальовки, якими можна зайняти непосидючого малюка навіть на природі. Молодшим школярам не дасть геть забути, чого навчилися за рік, серія «Корисні канікули». Варто лише витримати баланс і не тиснути на дитину, а спробувати зацікавити. Можливо, доведеться навіть схитрувати, щось пообіцяти. Але якщо в результаті Ваше чадо попросить: «Давай іще почитаємо!» - повірте, воно того варте.

Не обходять в «Освіті» увагою і дорослих. Тих, хто знайомий з книгарнею з дитинства, - а це вже не одне покоління. Старшим читачам запропонують нові видання класиків української та світової літератури. Молодь оцінить вибір новинок від сучасних українських авторів. На сторінках, що виходять з-під пера (радше – клавіатури) ровесників, можна знайти й однодумців, і опонентів. В усякому разі – варто спробувати.

Запрошує книгарня «Освіта»: пр.Волі, 8, тел.72-46-14.


ДЛЯ ЗАКОХАНИХ У ПОДОРОЖІ

Класичний відпочинок – через турбюро. Здається, з цим усе зрозуміло: приходите до офісу, обираєте тур і відпочиваєте на своє задоволення. Насправді, тут теж є свої нюанси, а тому радимо дослухатися до порад від «Тревел Сіті».

Отже, якщо говорити про бюджетний відпочинок за кордоном, насамперед варто орієнтуватися на Болгарію. Виїхати автобусом можна просто з Луцька, якщо, звісно, потурбуватися про поїздку заздалегідь, принаймні, за два тижні (час, необхідний на отримання візи). Плануючи таку подорож, зважте, чи готові ви провести в дорозі добу. До того ж така поїздка не підійде, якщо плануєте їхати з дитиною, якій не виповнилося ще 3 років: для малюків довга дорога є обтяжливою, а відтак більшість туроператорів просто не продасть вам тур. Задля вашого ж (і дитячого) комфорту. Варіант – літак. Виліт – з Києва чи Львова.
Болгарія
Болгарія

Подорож, скажімо, до Чорногорії обійдеться трохи дорожче. Окрім перельоту і трансферу ви оплачуєте проживання на віллі, що є там значно поширенішим, ніж у готелі. Велика перевага – безвізовий режим з цією державою, тому відправитися туди на відпочинок можна хоч того ж дня. Пляжі тут (як і в Болгарії) – муніципальні, вхід на них вільний. Проте якщо на болгарському пісочку можна полежати й на рушнику, то тут, швидше за все, доведеться скористатися з шезлонгів, які надаються за окрему плату.
Чорногорія
Чорногорія

Традиційно популярними залишаються Туреччина і Єгипет. Багато наших туристів вже оцінили переваги цих напрямків. В першу чергу – нетривалий (а значить – необтяжливий і економний) переліт. Безвізовий режим. Широкий ціновий діапазон відповідно до рівня послуг. Можливість отримати «все в одному»: пакет «All inclusive» є досить поширеним саме у місцевих туроператорів, а відтак всі турботи по забезпеченню і хлібом, і видовищами вони беруть на себе. На відміну від Європи, готелі тут мають власні пляжі, тому ви гарантовано безкоштовно будете насолоджуватися місцем під тамтешнім сонцем на шезлонгу та під парасолею.
Єгипет
Єгипет

Побували вже й там, і там? Подобається, але не заперечуєте проти урізноманітнення відпочинку? Спробуйте Туніс. Порівняєте. Не набагато дорожче – в основному за рахунок тривалішого перельоту.

Все ж надаєте перевагу європейським курортам? Кіпр цього сезону , можливо, очікує саме на вас. Протягом двох днів можна отримати безкоштовну електронну візу – і вперед!
Кіпр
Кіпр

Дещо дорожче з об’єктивних причин обійдеться відпочинок у Греції або Іспанії. З новинок цього сезону: вперше запущено чартерні рейси на морські курорти Італії. Проте тут знову постає візове питання. Взагалі, наявність багаторазової шенгенської візи значно розширює для вас туристичний горизонт. Заради цього варто завітати до Словаччини. Ні-ні, пляжів, моря й сонця тут не прибуло, проте ця країна наразі єдина з-поміж держав Шенгенської угоди відкриває для українців, що подорожують, мультивізи. Гарантії, звичайно, ніхто не дає, але зазвичай консульства радо йдуть назустріч туристам.

Маючи мультивізу, можна не лише зекономити час і нерви, а й істотно заощадити, обираючи відпочинок вищого рівня за гарячими пропозиціями. Так, цілком реально провести відпустку, скажімо, на узбережжі в Італії за 235 євро або в Чорногорії – за 207. Ціна за 7 днів на Канарах може падати аж до половини вартості, одна з останніх пропозицій – 399 євро.

Тож якщо ви легкі на підйом, маєте бажання і змогу відправитися на відпочинок за такою «гарячою» ціною – не зволікайте. Зауважте, найцікавіші пропозиції можуть зникати одразу по тому, як з’являються. Отож, якщо ви зважилися на пригоди, - приходьте до офісу туроператора з наміром, паспортом і грошима. Тільки тоді можна бути певним, що в обрану мандрівку відправитеся саме ви.

На вас чекають у «Тревел Сіті» за адресою м.Луцьк, вул. Винниченка,26а
тел.(0332) 78 40 08, (093) 845 08 13, (096) 573 14 13, (095) 78 49 490
[email protected]
www.travelcity.com.ua
Сторінка на Фесбуці
Канари
Канари

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: реклама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І де в нас в Луцьку можна купатись?
Відповісти
У ванні. Якщо гаряча вода є. На здоров'я.
Відповісти
Останні статті
Ті, хто забезпечує тил
11 липень, 2014, 15:57
Літо у розпалі: як найкраще відпочити*
03 липень, 2014, 18:00
Хто боронить наше Завтра?
03 липень, 2014, 17:14