Найбільші політичні скандали року на Волині

Найбільші політичні скандали року на Волині
Найскандальнішою на Волині подією 2012 року, яка мала негативні наслідки для політиків чи політичних команд, назвали невдале балотування голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука до Верховної ради України.

Таким є результат опитування експертів, яке провів Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу, підсумовуючи політичне життя області у 2012 році.

Отож на невдале висунення Клімчука в депутати як за подію з найбільш негативними для політика наслідками, проголосувало 28 % експертів.

Цікаво, що на другому місці - тісно пов’язана з цим (якщо не сказати та ж сама) подія. 16 % експертів вказали, що такою подією є «передвиборчий конфлікт Бориса Клімчука та Ігоря Палиці»

Нагадаємо, Борис Клімчук висунув свою кандидатуру 17 серпня – в останній день, коли це можна було зробити. Цьому передувало безліч чуток і здогадок про те, чи зробить такий крок Клімчук – адже в такому разі він ставав серйозним конкурентом іншому кандидату – Ігорю Палиці.

Після висування Клімчука окремі ЗМІ, які були підконтрольні Ігорю Палиці, оприлюднили низку критичних матеріалів про Бориса Клімчука. Це було одним з публічних проявів згаданого више «передвиборчого конфлікту» Клімчука і Палиці.

На початку вересня Клімчук подав у ЦВК заяву про відмову від балотування. Губернатор сказав, що це – його особисте рішення.

На третьому місці серед негативних подій волинської політики 2012 року – підкилимне висування партією «Батьківщина» своїх кандидатів. За це експерти віддали 12% голосів.

Серед інших резонансних подій з негативними наслідками експерти також відзначили будівництво ТЦ «Буратіно», обвал будинку на вулиці Рівненській у Луцьку, те, що депутат Ігор Гузь образив журналістку Ольгу Булковську, а також конфлікти, пов’язані з депутатом Луцької міської ради, головою Волинської організації Європейської партії України Оленою Голєвою.

В рамках опитування експерти також назвали науспішніших і найнесподіваніших політиків року на Волині.

Довідка

Опитування провів Центр політичного аналізу і виборчого консалтингу у період з 17 по 26 грудня 2010 року. Участь в опитуванні взяли 25 експертів. Експертами виступили політичні аналітики, журналісти, викладачі ВНЗ, громадські діячі, державні службовці. Експерти відповідали на 10 відкритих та напіввідкритих запитань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скандали то, де ?
Відповісти
А найбільший скандал сьогоднішнього дня - відсутність готівки в банкоматах жидомасонського "Приватбанку". Люди в центрі міста ходять від банкомату до банкомату і після першого ж набору цифр читають "Вибачте...". А в деяких лише можна глянути, що є на рахунку. На цьому задоволення вичерпуєтся. Банкомати, які я обійшла: Вул. Крилова (2шт); пр. Волі, федерація школи комунізму (2 шт), Пакко в центрі, навпроти Центрального ринку і т. д. Хай живе й пасеться жид Коломойський на Україні!
Відповісти
Це не скандал, це - приватівська традиція!!! У Луцьку перед великими святами завжди банкомати порожні!!!! У нас же ж люди - це банки!!!
Відповісти
Останні новини
Найбільші політичні скандали року на Волині
28 грудень, 2012, 10:43