У Луцьку боротимуться проти насильства над жінками

У Луцьку боротимуться проти насильства над жінками
У Луцьку презентували інформаційну кампанію, мета якої - боротись проти насильства над жінками. «16 днів» проти гендерно обумовленого насильства - це міжнародна кампанія, яка проводиться щороку і триває з 25 листопада до 10 грудня.

Презентували інформаційний проект у вівтрок, 28 листопада, у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Протягом 16 днів у місті проводитимуться інформаційні заходи, які закликатимуть до ліквідації насильства щодо жінок та дівчат.

Голова правління громадської організації «Велес» Віктор Вальчук зазначив, що цю кампанію започаткували активісти першого Інституту жіночого глобального лідерства в 1991-му році і щороку координується Центром жіночого глобального лідерства.

«В Україні багато жінок стикаються з різними та взаємопов’язаними формами дискримінації за ознакою статі, віку, стану інвалідності, стану переселенок, етнічними, мовними та іншими ознаками. Особливо вразливими групами є: жінки з інвалідністю, жінки, які живуть з ВІЛ, сільські жінки, молоді та літні жінки, етнічні меншини, зокрема ромки, жінки-переселенки та інші. Ці групи стикаються з порушенням прав людини, нетерпимістю та особливою суворою дискримінацією у доступі до прийняття рішень, превлаштування, охорони здоров’я та освіти. Вони також стикаються з істотними перешкодами у доступі до сервісів надання допомоги тим, хто постраждав від гендерно обумовленого насильства», - розповів Віктор Вальчук.

Начальник управління соціальних служб для сімей, та молоді Луцької міської ради Ліна Галан зазначила, що необхідно працювати з дітьми, котрі живуть у «проблемних» сім’ях, адже часто вони повторюють поведінку своїх батьків.

«Проблема є досить важлива і актуальна. Вона з’язана з нашим побутом та нашими звичками. Наше управління працює із сім’ями, котрі опинились у складних життєвих обставинах. І держава визначила, що ж це за сім’ї такі. В першу чергу, це сім’ї, в яких батьки вживають алкоголь та наркотики. Тут присутнє насильство та ухилиння виконання батьківських обов’язків. Не помилюсь, що всі сім’ї, якими опікується наш центр, в якійсь мірі мали насильство на жінками.

Якщо говорити мовою статистики та цифр, то на сьогоднішній день у нас зафіксовано відділом поліції 1548 звернень до поліції. Але це абсолютно неповна картина, адже це дуже багато сімей приховують те, що у них відбувається вдома. Вважають, що це їх посіб життя і не вбачають необхідності змінити свій побут. Найчастіше насильство трапляється внаслідок алкогольного сп’яніння і коли є конфлікт інтересів. Велику роботу проводимо із дітьми. Бо вони бачать, як спілкуються між собою батьки і в своєму дорослому житті моделюють цю поведінку», - зазначила Ліна Галан.

«Завтра на сесії міської ради вноситься новий формат програми, який ми хочемо затвердити. Вона буде називатись «Програма надання інтегрованих соціальних послуг питань сім’ї, питань та молоді. Попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2018-2020 років». У цій програмі ми уособлюємо всі закони України, які регламентують роботу нашого управління. Також в цій програмі ми велику роль хочемо надати і інформаційній компанії, бо дуже багато ГО працюють в цій тематиці, але не завжди мають кошти, аби виготовити інформаційну брошурку», - додала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку боротимуться проти насильства над жінками
28 листопад, 2017, 14:32