Рівень спілкування - «гопніцький», - депутат про роботу в Луцькраді

Рівень спілкування - «гопніцький», - депутат про роботу в Луцькраді
Депутати Луцькади Павло Данильчук та Микола Федік вважають, що з приходом до влади «проукропівської» команди рівень політичної культури у стінах мерії значно знизився.

Про це йшлося 1 лютого під час круглого столу «Рік провалу».

Данильчук зауважив, що без політики не обходилося під час жодної каденції. Однак «розбірки» привели до того, що місто по сьогоднішній день не має міського голови.

«Хто керує містом на сьогоднішній день? Радники? Заступники? Хто керує містом? Палиця? Товстенюк?» - спитав Данильчук. Адже незрозуміло, з ким мають контактувати іноземні партнери чи інвестори. Відтак, Луцьк не має запоруки стабільності.

Політика дуже негативно вплинула й на інший фактор – рівень політичної культури. Адже раніше був діалог, навіть якщо точка зору не співпадала з провладною – до думок депутатів дослухалися.

«Не було такого, щоб переходили на якісь, розумієте, «гопніцькі» якісь теми, по-іншому цього не можу назвати. Рівень спілкування депутатів - погоджувальна рада, сесія міської ради, це журналісти помічають.. Як до кого звертаються, які використовують слова - цього не було», - зауважив Данильчук. Тож він підсумував, що рівень політичної культур значно впав.

З його думкою погодився й Микола Федік. Мовляв, коли щось пропонує «опозиційний» депутат, навіть якщо зміна хороша та корисна, до неї не дослухаються. Натомість депутатів беруть на кпини. Федік пригадав останню погоджувальну раду – як метод її ведення обрали «стьоб» над депутатами, а цей стиль обранець громади назвав, попередньо вибачившись, «тупо поржать».

«Депутатів не чують, якщо вони є в опозиції», - зауважив обранець громади. Тож якщо депутат опозиційний, то бажано, аби він на сесії мовчав, адже інакше його будуть брати на кпини.

«Політична культура у міській раді впала», - резюмував він.

Також депутат звернув увагу на те, що регламентом у міськраді послуговуються лише у випадку, коли є на те політична доцільність. У міськраді встановлюють свої «правила гри», вигідні лише певній політичній силі. Федік пригадав, що був шокований, коли питання про зміну регламент ледь не з-під столу після комісії виносять на розгляд сесії.

«Стосовно політичної культури розділяю вашу думку повністю, але це і культура особиста теж», - сказав депутат від «УКРОПУ» Борис Смаль. Мовляв, всі є учасниками і творцями політичної культури. Смаль зауважив, що давав перед собою обіцянку, що не буде у раді дозволяти собі ображати особисто когось із колег та його родичів. Тому й надалі він буде дотримуватися такого принципу. Зрештою, він закликав колег творити політичну культуру разом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так укропівці і є гопники, тому і розмовляють як гопники, зараз ринок віджимають - хто вони? ГОПНИКИ!
Відповісти
Останні новини
Рівень спілкування - «гопніцький», - депутат про роботу в Луцькраді
01 лютий, 2018, 14:22