Евакуювали весь гуртожиток: у Луцьку - протипожежні навчання. ФОТО

Евакуювали весь гуртожиток: у Луцьку - протипожежні навчання. ФОТО
У гуртожитку № 1 Луцького національного технічного університету, що на вулиці Даньшина, 8, відбулися протипожежні навчання.

Про це повідомляє прес-служба ЛНТУ.

Так, про умовну пожежу стало відомо о 8:00. За станом на 8:30 імітоване загорання ліквідували. На місці працювала спецтехніка. За легендою, на третьому поверсі гуртожитку виникла пожежа: спочатку приїхала 1 пожежна машина, проте через кілька хвилин з'явилися ще 2.

«Відбулися тактико-спеціальні навчання на території гуртожитку Луцького НТУ. Попередньо було повідомлено чергового по гуртожитку, що на третьому поверсі умовна пожежа. Адміністрація спрацювала правильно: викликали пожежно-рятувальний підрозділ, провели заходи з евакуації мешканців, діяли згідно своїх інструкцій.

По приїзду пожежно-рятувальних підрозділів було встановлено автомобіль на гідрант, уточнено місце осередку займання, проведено бойове розгортання і подано ствол на гасіння. На місці працювало 2 відділення і колінчатий підйомник. З поставленим завданням особовий склад впорався, потерпілих немає. На мою думку, навчання проведені відмінно, а адміністрації університету хотілося б побажати частіше проводити такі заходи, щоб люди були підковані й знали свої дії у випадку пожежі», - зазначив начальник 2 державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Волинській області Андрій Ніконов.

Інженер з пожежної безпеки Луцького НТУ Руслан Клець зазначив, що чергові по гуртожитку спрацювали оперативно й вчасно евакуювали студентів: «Після подачі команди про умовну пожежу спрацювали перш за все працівники, які цілодобово знаходяться в гуртожитку, це вахтери. Вони впоралися зі своїм завданням, увімкнули систему. Крім того, вони розгорнули пожежний рукав, використали вогнегасники».

Натомість ректор Луцького НТУ Петро Савчук залишився не зовсім задоволеним результатами навчання, адже зазначає, що протипожежна безпека у студентських гуртожитках повинна бути ідеально відпрацьована, аби вберегти молодь від небезпеки: «Я не зовсім задоволений результатами. Сьогодні навмисне не поїхав у відрядження в Київ, щоб подивитися, наскільки злагоджено можуть спрацювати наші служби з рятувальниками.

Так, намагання були, але треба бути впевненим, що у випадку аварійної ситуації можна не переживати за здоров’я і життя наших студентів і працівників. Безумовно, я проведу нараду і дехто отримає на горіхи, але головне, що кожен зробить для себе висновки і чітко знатиме, що робити у подібних ситуаціях. В цілому, я вважаю, що це корисне тренування, я побачив певні недоліки, але впевнений в тому, що добре що ми провели такий превентивний захід і він піде на користь для ефективності служб і як засіб попередження форс-мажорних ситуацій.

Так само корисно і студентам, які частково сприйняли навчальну тривогу як жарт, але зрештою зрозуміли, що робити і куди йти у реалістичній ситуації. В нас є ще гуртожитки, тому ми однозначно будемо продовжувати навчання, поки я на 100% не буду впевнений, що можна спокійно це питання залишати на своїх підлеглих».

Крім того, у навчальному корпусі Луцького НТУ, що на вулиці Потебні, 56 відбулися навчання із протидиверсійної безпеки. Відтак, у приміщенні умовно заклали вибухівку, яку рятувальники повинні були оперативно виявити і знешкодити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Евакуювали весь гуртожиток: у Луцьку - протипожежні навчання. ФОТО
27 квітень, 2018, 13:03