«Це феномен», – Клімчук про низьку явку на виборах

«Це феномен», – Клімчук про низьку явку на виборах
Губернатор Волині Борис Клімчук низьку явку на проміжних виборах до Волиньради у Луцькому окрузі вважає феноменом.

Про це він сказав 18 лютого під час оперативної наради у стінах Волинської облдержадміністрації.

«Вчора у нас було свято демократії і народовладдя. Успішно завершилося. Поки без скандалів, судових позовів», – висловився губернатор.

На його думку, низька явка у Луцьку свідчить або про недостатню активність кандидатів, які не змогли «розворушити» виборців, або про те, що люди просто втомилися від політики та виборів.

«Це феномен. За роки незалежності ні на Волині, ні в Україні такої низької явки не було», – зауважив Клімчук.

«Я не думаю, що ті, хто не прийшли, – погані патріоти. Навпаки, можливо. Я тільки можу звинуватити їх в прагматизмі», – додав голова ОДА.

Нагадаємо, 17 лютого на Волині відбулися проміжні вибори до Волинської обласної ради. За попередніми результатами, у Луцьку переміг свободівець Святослав Боруцький, а в Турійському районі – висуванець Партії регіонів, начальник Ягодинської митниці.

До слова, проміжні вибори на Волині призначили після обрання депутатів обласної ради Анатолія Вітіва та Сергія Мартиняка депутатами Верховної Ради, адже їхні місця в облраді стали вакантними. Оскільки депутати виграли вибори до облради в одномандатних округах №29 (Турійський район) та №37 (Луцьк), то згідно із законом у цих округах і призначили проміжні вибори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ситуація склалася таким чином: не всі отримали запрошення. Крім того, чомусь люди на керівних посадах одного з ВИШів Луцька телефонували своїм підлеглим і криками вимагали чимскоріше прийти і проголосувати, бо інакше на днях вони отримують догану. Це і є демократія? Це дурдом!
Відповісти
А хто може пояснити порядок голосування: я в кого зі знайомих ( це вже людей 20)не питаю - ні кому не було запрошення????
Відповісти
незнаю взагалі хто голосував, нікому зі знайомих запрошення теж не приходило,і перший раз чують про вибори!!!
Відповісти
Мені і моїм рідним запрошення прийшло,але про таку проблему не раз чула.Та не лише через це така явка.Люди вже втомились від цьго всього.Який сенс голосувати ,якщо все заздалегідь вирішено?Краще залишитись вдома і приділити час сім*ї.
Відповісти
Питання до відповідальних за вибори осіб:а запрошення взагалі були?Чи комусь просто вигідний такий сценарій за яким голосують тільки ті,хто проголосує "правильно"?Виш,який підтримував одного з кандидатів цьому підтвердження?
Відповісти
Голосувала лише половина Луцька (Луцьк поділений на 2 виборчих округи, вибори були тільки в одному), тому цілком ймовірно, що до когось запрошення й не мали доходити.
Відповісти
Я не думаю, що ті, хто не прийшли, – погані патріоти. Навпаки, можливо. Тобто ті, хто прийшов на голосування-НЕ ПАТРІОТИ???Патріотизм тут ні до чого.Дістали людей вже ті вибори!!!БП,не гоніть балбеса....and that"s all.
Відповісти
запрошення власноруч писала та розносила особисто в руки по Потебні, 52а!
найбільша причина неявки виборців - маркетинг самих кандидатів!!!
Відповісти
Пр-дунів з Волині - ГЕТЬ₴₴₴!
Відповісти
Запрошення отримав, але не ходив голосувати - задовбала та політика, та й вибори не настільки серйозні як президентські і парламентські. Результативність таких виборів дуже маленька. Вибирали 2-х депутатів та ще й в якусь обл раду. Краще час на щось корисніше використати.
Відповісти
Не було запроошень і не було за кого голосувати.......
от явка і показала це
Відповісти