Вибори на Волині: кандидат-опозиціонер розповів про порушення

Вибори на Волині: кандидат-опозиціонер розповів про порушення
У кожному селі округу № 29 у Турійському районі на довиборах до Волинської обласної ради працювала «адміністративна машина», а виборців влада стала «задобрювати» ще задовго до виборів – стверджує кандидат від партії «Фронт Змін» Валерій Міщук, який балотувався у цьому окрузі.

Нагадаємо, за даними паралельного підрахунку голосів, який вів «Фронт Змін», висуванець Партії регіонів, начальник Ягодинської митниці, мешканець Турійська Роман Микитюк набрав 80,4 % голосів виборців. Кандидат від «Фронту Змін», директор луцької компанії «Метал-Альянс» Валерій Міщук (на фото) завоював 14,9 % голосів виборців.

«Порушення, звісно, були. Намагалися голосувати без паспортів, масово довозили людей до дільниць шкільними автобусами. При цьому як оплачувалася робота водіїв у вихідний день і хто платив за пальне – незрозуміло», - заявив Валерій Міщук в інтерв’ю ВолиньPost.

«Члени ДВК навіть телефонували людям додому і казали: прийдіть проголосуйте «за свого». Частину голосів просто купували за 50 грамів оковитої односельці, яким доводився план підтримки…», - розповів Міщук.

«Це – робота адміністративної машини, яка на селі так працює на кожних виборах. Однак з цими порушеннями найважче боротися. Важко переконати електорат, який отримує лише пенсію у розмірі 900 гривень або допомогу при народженні дитини у тому, що їхнє майбутнє – в ефективному перерозподілі коштів на рівні обласної ради чи облдержадміністрації. Що їх майбутнє не у вставленому вікні, а у ефективній державній політиці. А, до слова, рівень безробіття в окрузі «зашкалює»!», - додав він.

При цьому Міщук додав, що не вважає, що має перспективи довести ці порушення. Окрім цього, «відсоток фальшування не вплинув на майже тотальне рішення виборців голосувати «за гречку», вважає Міщук.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ІНТЕРВ’Ю З ВАЛЕРІЄМ МІЩУКОМ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Валера,а чого ти поперся в Турійський район з Луцька?Може ти думав,що там всі тобі в ноги впадуть і проголосять рятівником нації???:)Цей гнилий базар розводять всі хто програв на виборах,так що кури бамбук:)Пизі респект!!!
Відповісти
за що респект Пизі?
Відповісти
за те що показав, що Пустовіт давно вже політичне порохно
Відповісти
А чого ви напали на пустовіта? Ну сидить собі тихенько, нікого не чіпає, ніде не встріває і не висовується. Ну просто пай-хлопчик, який заглядає всім у рота. Не нервуй Грішенька, на тобі цукероньку і не плакай. Дяді більше не будуть тебе ругати.
Відповісти
Останні новини
Вибори на Волині: кандидат-опозиціонер розповів про порушення
20 лютий, 2013, 16:29