У Луцьку сьогодні не вийшли на маршрути понад 100 автобусів

У Луцьку сьогодні не вийшли на маршрути понад 100 автобусів
Сьогодні у Луцьку не вийшли на маршрут 115 автобусів – вони не мали валідаторів, щоб забезпечити можливість оплати проїзду електронним квитком.

Про це розповів Суспільному начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов.

Нагадаємо, з 11 грудня у Луцьку припинили перевезення пасажирів за автобусними маршрутами № 3, 9, 9-а, 11, 17-а, 19, 24, 25, 26, 26-а, 28, 29, 32 . Відповідно, не забезпечені пасажирськими перевезеннями мешканці мікрорайонів Вересневе, Вишків, ЛПЗ, вулиць Володимирської, Рівненської, Ковельської у місті Луцьку.

08:15 у 40-му мікрорайоні черг на зупинках немає, пасажири в транспорті розраховуються картками.

“Казали, що не буде їздити 28, 24,22, а вони ходять і 12 буде розвертатися, ми чекаємо. Маршруток трохи менше, але то не сильна загроза", - каже Іванна.

О 9 годині в районі ЛПЗ на зупинках черги у громадський транспорт.

“Приблизно 30-ть хвилин стою, мені потрібно на відродження, чекаю 10-ку, але хоча б тролейбус був. На навчання їду. Я знав про це. Думаю, може повезе, а як ні, то прийду тата попрошу, аби завіз”, - розповів Олег Карась.

“Чому Ви викликаєте таксі? – Бо транспорту немає. Стою хвилин 25-30. Маса людей, фізично я туди не сяду. Я пропустила два тролейбуса і одну маршрутку", - каже лучанка Інна Боцеровська.

Ускладнений доїзд був з вулиці Володимирської.

“До Там-Таму, вечір додому повертатися, не знаю чим буду їхати. Труднощі великі. Сіла на тролейбус, їду до вокзалу, далі ітиму пішком через міст, відповідно запізнююся на роботу, добре, якщо пронесе сьогодні”, - поскаржилася пасажирка громадського транспорту Оксана.

“Як Вам нова система електронної оплати проїзду? – Зручно. Тільки треба звикнути. Багато хто ще не мають карток", - зазначив Володимир Шендюкю.

“Для сільських мешканців не зручно. Я приїхала в лікарню. Поручається, що на день приїхав – не зручно, бо треба купувати картку. Старіші люди не знають, де купувати та де поповняти”, - зауважила аасажирка громадського транспорту Людмила Поліщук.

У районі вулиці Львівської, говорить лучанка Світлана Матусевич, рух транспорту ускладнений.

“30-ть хвилин простояла на зупинці біля технічного університету. Проїхав четвертий тролейбус, якось ним заїхала, але ще треба на ТАМ-ТАМ якось доїхати”, - розповіла Світлана Матусевич.

У мікрорайоні Вишків черг немає, Володимир Степанов каже: Луцьке підприємство електротранспорту пустило свій автобус у ту частину міста.

Начальник управління транспорту і зв'язку Луцької міськради Володимир Степанов:

“Виїхали і працюють на маршрутах 44-ри тролейбуси, відбулася перестановка з маршрутів №15, 15-а, пару машин додали на маршрути № 1, 2, 4, 12 – це кінцеві вулиці, де автобуси не працюють. На сьогодні працюють 56-ть автобусів, які обладнані валідаторами.”

Нагадаємо, до 18 грудня включно пасажири у громадському транспорті зможуть розраховуватися за проїзд і готівкою, і електронними квитками. Таке рішення напередодні ухвалили на позачерговому засіданні виконкому. Володимир Степанов це пояснив введенням в дію мобільного додатку. Тиждень часу влада міста дала на те, аби навчитися із ним працювати.

Станом на 12:00 уже більше 22 тисяч транзакцій здійснили за сьогодні у громадському транспорті міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тарантайок поменшало на дорогах, які їздять на червоне світло
Відповісти
пох. повітря чистіше. дави бариг і рвачів.
Відповісти
Де сервіс???
Відповісти
ідіотм,квиток електроний вони придумали
Відповісти
Меньше металобрухту на вулицях ,спокійніше іздиться і дихається .Бариги ніяк не можуть заспокоїтись ,працювати по білому не хочуть .
Відповісти
Ідея непогана. Скільки мільйонів витратили на ці валідатори а ще скільки поклали в карман? Спочатку потрібно було оновити тролейбусний парк , закупити нові тролейбуси на ці мільйони. А потім вже йти до Європи. Де Ви бачили, щоб ржаве корито їздило по Європі.
Відповісти
Під час кучмівської прихватизації були знищені державні атп. А сьогодні жаліються на підприємців - підарасів, яким поxуй на людей і яким треба лише бабло. Фактично, ціла галузь потрапила в приватні руки монополістів. Їжте з маслом, шановні, або робіть щось...
Відповісти
цейво я їхав на роботу накірпічний з швагром ми не бухаєм але вчора після роботи троха відмітили то біля нас в маршрутці народ не кучкувався бурчали баби трохи поки не швагро матюкнув і не платимо ніколи за білєти нас валідаторами не залякаєш
Відповісти