У Луцьку перевіряють машини на рівень шкідливих викидів

У Луцьку перевіряють машини на рівень шкідливих викидів
У Луцьку відбувається акція «Чисте повітря».

Протягом місяця фахівці здійснюватимуть виїзний контроль викидів відпрацьованих газів автомобільного транспорту, який експлуатується на вулицях, підприємствах міста при виїзді автомобільного транспорту на маршрут та на кінцевих зупинках маршрутних таксі, - повідомили у прес-службі мерії.

30 травня заміри викидів відбуваються на вулиці Парковій. Слюсар випробувальної лабораторії ПАТ «Волинь-Авто» Вадим Матвієнко повідомив, що у перевірених автомобілях були виявлені незначні перевищення викидів вуглекислого газу та бензолу, а тому до них не вживали адміністративних заходів, а скерували на станцію технічного обслуговування автомобілів для регулювання карбюратора.

Працівники відділу ДАІ Луцького МВ УМВС України у Волинській області ведуть роз’яснювальну роботу, вони закликають водіїв стежити за технічним станом автомобілів, адже згідно з Адміністративним кодексом України за перевищення допустимих норм шкідливих викидів передбачають штрафи 510-850 гривень.

На таких порушників екологічних норм будуть складатися адмінпротоколи.

За словами радника міського голови з екологічних питань Бориса Сороки, у місті налічується 77 промислових підприємств-забруднювачів атмосфери, що перебувають на державному обліку, та 256 підприємств, що мають дозволи на забруднення повітря. Загалом 283 підприємства у Луцьку викидають забруднюючі речовини в атмосферне повітря.

Він повідомив, що на сьогоднішній день в місті нараховується шість акредитованих станцій технічного обслуговування автомобілів, що мають право проводити заміри викидів забруднюючих речовин в атмосферу від транспортних засобів. Знаходяться вони на підприємствах ДП «АСЗ № 1» AT «AK «Богдан Моторс», ПАТ «Волинь-Авто», підприємство «Волиньавтомотосервіс», ТзОВ «Елітна-плюс», Волинська обласна організація Всеукраїнської спілки автомобілістів та ПП «Олтранс».

Ці виробничі потужності здатні в повній мірі забезпечити контроль транспортних засобів та забезпечити виконання вимог екологічної безпеки нашого транспорту. Але, додає він, хоча ліній і побільшало, а відсоток транспорту, що перевіряється, досить незначний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блин, а что меряют то? Не поверил собственной памяти, поискал в сети, но таких странных газообразных соединений, как СО и СН, не нашел.
Відповісти
Виправили
Відповісти
У п.13.1 Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС №111 серед переліку підстав для зупинки ТЗ працівниками ДАІ відсутня причина "Необхідність контролю викидів відпрацьованих газів автомобільного транспорту". Хоча працівника ДАІ, що працюють разом з екологами у місті посилаються на п.13.1.3 даної Інструкції в якому вказана причина для зупинки: "Наявність ознак, які свідчать про технічну несправність транспортного засобу" та розділу 7 п.7.3. Інструкції "працівники ДАІ зупиняють ТЗ лише у разі порушень ПДР та наявних ознак, які свідчать про технічну несправність ТЗ". Виходячи з логіки ТЗ повинні зупиняти лише в тому випадку, якщо з вихлопної труби "валить" дим як у дизель-поїзда чи навіть трактора. Тому, зупинка усіх без винятку ТЗ є неправомірною.
Відповісти
Ви автобуси китайські з чорним димом зупиняйте чи там все нормально з викидами - так "спецефекти Джекі-Чана"!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перевіряють машини на рівень шкідливих викидів
30 травень, 2013, 12:46