Волинські школярі та педагоги розповіли про онлайн-навчання в умовах карантину. ВІДЕО

Волинські школярі та педагоги розповіли про онлайн-навчання в умовах карантину. ВІДЕО
Від 28 квітня школярі молодших класів почали вчити уроки по телевізору – фахівці Всеукраїнської школи-онлайн запустили їх на кількох центральних каналах.

Нагадаємо, через карантин учні по всій Україні не навчаються від 12 березня. Кореспонденти Суспільного поцікавилися, як призвичаїлися до дистанційного навчання учні, педагоги і батьки.

Вчителька початкових класів Луцького ліцею №27 Ольга Горак проводить онлайн-урок математики. Каже: до дистанційного навчання призвичаїлась.

"В ліцеї уже були створені електронні щоденники, вчителі працювали в хмарних сервісах. Під час уроку використовуємо різні відеофрагменти, картинки, схеми, працюємо на освітніх платформах, є зворотній фрагмент від батьків відео та фотофрагменти. Є і недоліки такого навчання, це якість зв’язку, не завжди вчасно діти можуть підключитися до уроку і не має живого контакту з дітками", - розповіла вчителька початкових класів Ольга Горак.

Восьмирічний Тимофій Остапчук опрацьовує завдання від вчителів на планшеті. Школяр каже, дистанційно навчатися йому подобається, але самостійно справляється не з усіма завданнями.

"Зараз класні роботи, то так на тиждень задають з математики, української з читання задають по три вправи або по чотири. Мені здається треба в школу ходити, там просто більше пояснень є, а через телефон так трохи не зрозуміло", - каже третьокласник Тимофій Остапчук.

Мама школяра Наталія Остапчук говорить: дистанційне навчання - це виклик для батьків, які під час карантину працюють: "Звичайно вчителька їм дає якусь основу, якісь знання, але все одно все лягає на плечі батьків."

Аби навчання вдома було ефективним, потрібно правильно організувати роботу, говорить психологиня Оксана Кицун.

"Карантин нам дає більше можливості побути всім разом і не зосереджуватися тільки на навчанні. День великий, його можна розбавити дуже різними справами і тоді навчання не буде таким стресовим. А стрес – це природнє явище, це природня реакція нашого організму на будь- які зміни на те, що нас примушує вийти з зони комфорту", - зауважила психологиня Оксана Кицун.

Якщо школи області забезпечені інтернетом, то вдома він є не у всіх, розповідає керівниця обласного управління освіти Людмила Плахотна. Каже, педагоги знаходять способи, аби залучити до освітнього процесу усіх школярів.

"Телефони ми знаємо, що є у всіх, і зв’язок з учителем і отримати завдання і передати його вчителеві, навіть, через фото в телефонному режимі. Законом України передбачена відповідальність вчителів, як його діти засвоїли матеріал. Ну і батьки, адже учасниками освітнього процесу є учень, вчитель і батьки", - розповіла керівниця управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за брєд!!! Все навчання це тупо в групу в вайбері написали шо зробити!
Відповісти
Останні новини
Волинські школярі та педагоги розповіли про онлайн-навчання в умовах карантину. ВІДЕО
30 квітень, 2020, 12:09