Заступник луцького мера хоче відсудити у мерії 14 тисяч євро?

Заступник луцького мера хоче відсудити у мерії 14 тисяч євро?
Волинський обласний фонд підтримки підприємництва має намір через суд стягнути з Луцької міської ради 14 тисяч євро.

У розпорядженні ВолиньPost опинилася копія Заяви про порушення зобов’язань Луцької міської ради по Грантовому контракту. Цю заяву директор Волинського обласного фонду підтримки підприємництва Ольга Шворак 27 січня 2012 року надіслала у Міністерство економіки України, Департамент співробітництва з Європейським Союзом.

Як йдеться в документі, 27 жовтня 2006 року між Волинським обласним фондом підтримки підприємництва і Луцькою міською радою був укладений договір про співпрацю в реалізації проекту. Цей проект фонд реалізовував на гроші Євросоюзу, а Луцька міська рада брала на себе зобов’язання частково фінансувати проект. Для цього міськрада зобов’язувалася надати фонду грошові кошти в сумі 14 тисяч євро.



«Проект був реалізований, фонд отримав кошти від ЄС в сумі 180 тисяч євро. …Однак Луцька міська рада свого зобов’язання про надання фонду 14 000 євро не виконала, що стало причиною нашого звернення з позовом до суду. Рішенням суду від 14 листопада 2011 року позов про стягнення 151 977 грн. було задоволено. Луцька міська рада оскаржила рішення суду в апеляційну інстанцію. 17 січня 2012 року в судовому рішенні Луцька міська рада підтримала апеляційну скаргу і вимагає скасування рішення суду першої інстанції та відмови у позові», - йдеться у листі фонду.

Директор Волинського фонду підтримки підприємництва Ольга Шворак у заяві Міністерству економіки України зазначає, що «Луцька міська рада діє непослідовно і вкрай неправомірно», «відмова посадових осіб міськради від взятих на себе зобов’язань принижує гідність держави Україна». Відтак Шворак просить Міністерство втрутитися «з метою врегулювання спірних відносин».

Цікаво, що головою Наглядової ради Волинського обласного фонду підтримки підприємництва є теперішній заступник луцького міського голови Василь Байцим. Він, зокрема, в цій якості брав участь у засіданні Зборів Засновників та Наглядової ради Волинського обласного фонду підтримки підприємництва, який відбувся 17 січня 2012 року в приміщенні Волинської обласної ради.

Окрім того, Василь Байцим від жовтня 2007 по січень 2008 року обіймав посаду заступника луцького міського голови.

Хоча листа, згаданого у заяві Шворак, підписував не він, а перший заступник міського голови Лариса Соколовська. У документі йдеться про лист, який 25 грудня 2007 року "заступник голови направляв фонду, яким повідомив про включення коштів на реалізацію проекту при формуванні проекту бюджету на 2008 рік".

Копія листа лариси Соколовської надана Волинським обласним фондом підтримки підприємництва 8 лютого.
Копія листа лариси Соколовської надана Волинським обласним фондом підтримки підприємництва 8 лютого.


Також варто зазначити, що у переліку рішень десятої сесії Луцької міської ради 5 скликання є рішення "Про партнерство в реалізації проекту "Розвиток співробітництва Волині та Люблінщини у сфері підтримки підприємництва" від 31.01.2007 №10/18.

У цьому рішенні міськради, зокрема, йдеться: "У випадку перемоги проекту в конкурсі надати Волинському обласному фонду підтримки підприємництва, як партнерський внесок, допомогу у здійсненні його діяльності щодо реалізації проекту шляхом часткового фінансування у розмірі 14 000 ЕЦК, що складає 5% від суми проекту"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну й назва - нічим не обгрунтована, одні догадки - хтось за мене заплатив вам, очевидно )
Відповісти
Пане Василю, ми ж Вас знаємо.
Це так на Вас схоже.
Відповісти
Останні новини
Заступник луцького мера хоче відсудити у мерії 14 тисяч євро?
07 лютий, 2012, 14:28