Луцьку подарують 4 мільйони євро?

Луцьку подарують 4 мільйони євро?
Для модернізації ДКП «Луцьктепло» Європейський банк реконструкції та розвитку готовий надати грант розміром 4 мільйони євро та кредит на 10 мільйонів євро.

Про це йшлося 15 лютого під час зустрічі міського голови Миколи Романюка з представниками банку.

Як зазначила банкір ЄБРР Дар’я Кочубинська, основна мета такого кредитування – зменшення викиду парникових газів, зменшення споживання природного газу та заощадження витрат на паливно-енергетичні ресурси.

Система заходів передбачає заміну пальників на котлах на автоматизовані, будівництво нових котелень та ліквідацю нерентабельних, модернізацію центральних теплових пунктів та заміну трубопроводів зовнішніх теплових мереж.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що проект дозволяє встановити біокотли на відновлюваних енергоресурсах. Також можна буде облаштувати індивідуальні теплові пункти в таких бюджетних установах міста, як школи та садочки.

За словами Кочубинської, перед тим, як надавати кредит та грант, треба провести інвестиційну оцінку міста. Адже від цього залежатиме відсоткова ставка кредиту. Чим вищою буде інвестиційна оцінка міста, тим меншим відсоток за кредитом
«Нам потрібно мати впевненість, що місто зможе потягнути цей проект. Якщо в цьому році всі технічні та економічні питання будуть з’ясовані, то в наступному році почнеться реалізація проекту», – заявила Дар’я Кочубинська.

Вагомим фактором, за словами представників ЄБРР, у реалізації проекту є наявність боргу в міста, адже він впливає на фінансові можливості Луцька. Як сказав Романюк, зараз борг міста становит 86 мільйонів гривень.

«У нас 30 мільйонів боргу перед банком «Форум», із яких до квітня цього року 4 мільйони ми погасимо. Загалом цього року місто погасить 10 мільйонів. Крім того, маємо ще 56 мільйонів боргу за середньостроковими облігаціями. Наступного року із цих 56 мільйонів погасимо 20», – заявив мер.

За словами представника ЄБРР Кочубинської, кредит на 10 мільйонів євро передбачений на термін 10-13 років. А відсоткову ставку ще точно не визначили.

«Відсоткова ставка залежатиме від фінансових можливостей міста та його інвестиційної оцінки. Точну відсоткову ставку можна буде сказати лише після всіх техніко-економічних обґрунтувань проекту. Орієнтовно скажу, що вона буде коливатися в межах 8-10 відсотків», – сказала Дар’я Кочубинська.

Міський голова Микола Романюк схвально відгукнувся про проект. За його словами, люди будуть менше тратити гроші на комунальні послуги. А представників ЄБРР він запевнив у фінансових гарантіях від міської влади.

За словами представників ЄБРР, засідання Операційного комітету банку відбудеться в березні 2012 року, де і планують ухвалити проект для міста Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Интересно, как быстро их... "не хватит"...
Відповісти
Романюк - супер!
Відповісти
Дивлячись на отримання кредиту на дуже низькі процентні ставки протягом усього терміну КРЕДИТ?

Чи намагалися ви отримати кредити від банків без успіху? Терміново потрібні гроші, щоб розплатитися з боргами? Вам потрібні гроші на розширення або створення власного бізнесу?. Ми пропонуємо довгострокові і короткострокові кредити Сума кредиту від 5000 до 5,000,000.00 у нас долари, фунти стерлінгів, євро, крон, і т.д. з низькою процентною ставкою в розмірі 3% на все частини world.The додаток доступний для заявників у віці 18 років і вище.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться по електронній пошті: [email protected]
З повагою
Larry Fox
Відповісти