Перед сесією міськради ковельчанка оголосила голодування

Перед сесією міськради ковельчанка оголосила голодування
Уранці 23 лютого під стінами Ковельського Будинку Рад одна з мешканок міста публічно оголосила про голодування – за словами ковельчанки, на такий крок її змусила байдужість місцевої влади.

Про це інформує ПроКовель.

Жінка прийшла під стіни Будинку Рад із великим плакатом, де було надписано - «Голодую проти ковельської мафії». Саме тієї миті там розпочиналася сесія міськради.

З’ясувалося, що голодування оголосила колишня вчителька, інвалід другої групи, а нині пенсіонерка Валентина Гедугова. Пані Валентина, сім’я якої у будинку №9, що по вулиці Соборній, має у власності однокімнатну квартиру, скаржилася на свого сусіда-бізнесмена Степана Дудку.

Жінка стверджувала, що у п’ятиквартирному будинку, який був зведений ще у 1933 році, фактично постійно проживає лише одна вона. А у решті квартирах триває капітальний ремонт, що вже призвів до часткової руйнації старої споруди.

А ще вона наполохана тим, що у підвальному приміщенні будинку підприємець Дудка облаштував кладову, яку він використовує як майстерню для ремонту та обслуговування електричного та бензинового інструменту. Жінка хвилюється за своє життя, здоров’я та безпеку.

Колишній педагог кинулася шукати порятунку та допомоги у різні інстанції, у тому числі, писала звернення до місцевих депутатів, із заявою звернулася до Ковельського міжрайонного прокурора. І вже звідти у середині грудня минулого року отримала відповідь, якою сьогодні апелювала перед депутатами, що поспішали на засідання Ради.

У відповіді Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха повідомляв, що перевірка ними була проведена, до якої ще залучилися спеціалісти з Територіальної державної інспекції праці у Волинській області, Державної земельної інспекції управління держкомзему у Ковельському районі, інспекції ДАБК у Волинській області, Ковельського міськрайонного відділу управління Держтехнобезпеки у Волинській області, Ковельської районної СЕС, які виявили, кожен у своїй сфері діяльності, порушення статей закону.

Однак, приписи, накладені штрафні санкції вищенаведених інстанцій не зупинили діяльність Дудки.

Тепер чоловік ще забажав розширити свою територію за рахунок прилеглих до будинку земель і з відповідною заявою звернувся до мерії. Там на його прохання пристали і вже підготували відповідний проект рішення.

Про наміри бізнесмена провідала Валентина Гедугова і знову кинулася апелювати до депутатів, підозрюючи, що пан Дудка таким чином планує розширити свої «володіння». Жінка твердила, що у цьому випадку її інтереси, як сусіда, не були враховані.

На плакаті голодуючої прописані лише дві вимоги, виконання яких, за її ж словами, змусить ковельчанку припинити голодування: це – озвучити на засіданні сесії її звернення, яке жінка надіслала депутатам ще три місяці тому та відкласти розгляд проекту рішення «Про оформлення права користування та права власності на земельні ділянки по вулиці Соборній, 9» на доопрацювання.

А ще - вона слізно просила народних обранців в подальшому детально розібратися у даному питанні з урахуванням законних прав та інтересів обох сторін.

До жінки вийшов заступник міського голови Ігор Прокопів, який вислухав усі нарікання та вимоги пані Валентини і пообіцяв, що висунуті нею вимоги будуть виконані.

Дійсно, Ігор Ярославович, наче у воду дивився. Пропозиція голови парламентської фракції «Батьківщина» Василя Дудки зняти проблематичне питання з розгляду більшість депутатських голосів була підтримана.

Жінка у ту ж хвилину передумала голодувати. Але цілковито не заспокоїлась, оскільки кінцевої крапки у даній проблемі ще не поставлено і варто чекати на продовження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.