На ремонт школи на Волині «не вистачило» 9 мільйонів. ФОТО

На ремонт школи на Волині «не вистачило» 9 мільйонів. ФОТО
З кінця вересня цього року будівельникам, які ремонтують школу в Цумані, не платять зарплату, хоча на роботи виділили 9 мільйонів гривень.

Гроші на заклад отримали в межах Кіотського протоколу – міжнародної угоди про обмеження викидів в атмосферу парникових газів, - пишуть Відомості.

Оскільки Україна не викидає передбаченої кількості парникових газів, вона продає свою можливість це робити іншим державам. За отримані від продажу гроші утеплюють будівлі лікарень, шкіл та інших соціальних об’єктів.

Частину «кіотських» грошей спрямували і на Волинь. Цього року за них мали зробити три об’єкти – Цуманську школу, Любешівську та Маневицьку районні лікарні.

Скільки на це виділили, у відкритих джерелах немає. В облдержадміністрації також не змогли відповісти на це запитання. У керівників закладів вдалося з’ясувати, що на Любешівську лікарню проектом передбачено 10 мільйонів гривень, на Маневицьку – 15,7 мільйона і ще 9 мільйонів на Цуманську школу.

Тож, щоб утеплити фасади і горища, замінити вікна та зовнішні двері, на три об’єкти поліської глибинки виділили майже 35 мільйонів гривень. Для порівняння, кошторис абсолютно нової школи-дитячого садочка у Луцьку з басейном становить 98 мільйонів гривень.

Наразі ж школа у Цумані має лише нові вікна та зроблені оздоблювальні роботи на фасаді. Проте у самій школі цим не задоволені. Основна претензія – роботи виконані неякісно.

«Проект розробляла попередня дирекція. Про те, що ми отримаємо гроші, дізналися у травні цього року. Роботи почалися з того, що приїхали представники рівненської фірми, привезли матеріали. Завітав чоловік, який представився Анатолієм Мирославовичем і сказав, що координуватиме роботи у нашій області», – розповіла директор навчального закладу Інна Бадзян.

Ремонт обіцяли завершити до 20 серпня. Проте, ще й досі не закінчене утеплення стін, не зроблені віконні та дверні відкоси у двох навчальних корпусах, не утеплена стеля.
«Скоро зима, роботи не завершені. А з кінця вересня робітники не роблять нічого, кажуть, що їм уже два місяці не платять», – додала директор закладу.

У навчальному закладі не вірять, що робіт виконали на дев’ять мільйонів.

Не задоволений головний лікар Любешівської центральної районної лікарні Богдан Іванів. «На сьогодні роботи виконано на 60%. Відливи не встановлені, відкоси не зроблені як зовнішні, так і внутрішні. Вікна місцями не можна закрити. В лікарні стало холодніше, ніж було, – розповів Богдан Іванів.

В місцевих органах влади роботи не котролюють. Мовляв, гроші йдуть через Київ, через державне підприємство «Держекоінвест».

Утеплювач можна здерти рукою
Утеплювач можна здерти рукою
Через відстуність водовідводів після дощів на стінах залишаються сліди
Через відстуність водовідводів після дощів на стінах залишаються сліди
9 мільйонів на піддах не вистачило
9 мільйонів на піддах не вистачило

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вкрали, а як Тимошенко швидкі допомоги на районні лікарні закупила так її взагалі в суд, от така у нас держава використовуєш гроші з ціллю для людей для держави -значить в тюрму, раз не вмієш красти, а вкрав-значить моледець-в політику!!!
Відповісти
Тут на фонтан 3 миллиона найти не могут, а вы про школу)))
Відповісти
Останні новини
На ремонт школи на Волині «не вистачило» 9 мільйонів. ФОТО
17 жовтень, 2013, 15:36