ТОП-8 депутатів-прогульників Волиньради

ТОП-8 депутатів-прогульників Волиньради
Вісім депутатів Волинської облради, більшість яких є членами групи «Нова Волинь», прогуляли понад 50% засідань ради.

Загалом з початку року відбулося шість сесій та 13 пленарних засідань ради, ще два засідання не відбулися, - пише на сторінках Волинського інформаційного порталу виконавчий директор Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу Михайло Шелеп.

З-поміж усіх вісімдесяти обранців волинської громади лише дев’ятеро (трохи більше, ніж 10% від усього складу ради) спромоглися відвідати усі пленарні засідання.

До переліку зразкових депутатів увійшло більше опозиціонерів: троє представляють фракцію ВО «Батьківщина» (Валентина Блінова, Ігор Гузь та Михайло Корінчук), а двоє є членами ВО «Свобода» (Віталій Собко та Микола Собуцький). Сумлінними також є голова обласної ради Володимир Войтович та його однопартієць, керівник фракції Народної партії Михайло Скопюк, і два члени Партії регіонів – голови райдержадміністрацій Валентин Скуба та Іван Вовк.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ЯК ХОДИЛИ НА СЕСІЮ ДЕПУТАТИ ВОЛИНЬРАДИ В 2012 РОЦІ


Тішить і те, що значна частина депутатів мають лише по 1-2 пропуски пленарних засідань. Таких обранців громади краю є понад третина – 28. Серед них – як провладні, так і опозиційні депутати: Борис Клімчук, Юрій Лобач, Володимир Навроцький, Роман Карпюк, Валентин Вітер, Олександр Курилюк.

Щодо прогульників, за даними на жовтень 2013 року, понад 50 відсотків пленарних засідань обласної ради пропустили вісім депутатів. Це: Василь Денисовець, Василь Байцим, Петро Пронь (депутат хворіє), Олег Борбелюк, Володимир Дуб та Олександр Шубка. Серед депутатів, що неналежно відвідували сесії, також член ВО «Батьківщина» Василь Васковець та позафракційний, а раніше теж член опозиційної фракції, Олександр Хоміч.



Варто зауважити, що Денисовець не відвідав жодного пленарного засідання обласної ради.

«Виникає логічне запитання: яким чином він захищає інтереси виборців Шацького району, від якого був обраний в облраду?» - пише Шелеп.

«Власне, ця недисциплінованість депутатів від провладної більшості й була дуже часто однією з причин так званого «кнопкодавства». Так через нестачу голосів депутати голосували від імені відсутніх колег, що неодноразово фіксували волинські журналісти», - додав він.

Нагадаємо, до регламенту облради були внесені зміни, які передбачають зупинення голосування чужими картками. Однак зрозуміло одне: навряд чи хтось із обласних депутатів наважиться внести на розгляд ради питання про ініціювання перед виборцями відкликання депутатів-прогульників. На жаль, корпоративна етика у таких ситуаціях сильніша за норми закону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Зразкові" депутати то і не дівно, для них Рада едине джерело піару!:)
Відповісти
Останні новини
ТОП-8 депутатів-прогульників Волиньради
30 жовтень, 2013, 11:41