Як у Луцьку захищають Старе місто

Як у Луцьку захищають Старе місто
За майже два роки відділ охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради контролював виконання 8 приписів щодо заборони проведення будь-яких земляних та будівельних робіт в Старому місті.

Через численні нарікання місцевих істориків та архітекторів на безрезультатну роботу цього відділу журналісти поцікавилися напрацюваннями луцьких охоронців культурної спадщини за останніх 2 роки, - пише Четверта влада.

Відділ створили в 2008 році. Підрозділ працює, щоб забезпечувати охорону, збереження та використання об’єктів культурної спадщини, пам’яток історії та культури, реставрацію та використання пам’яток історії та культури, архітектури та містобудування, забезпечувати дотримання вимог законодавства у сфері охорони культурної спадщини тощо.

На запит журналістів в муніципалітеті розповіли, чим займалися працівники відділу у 2012 і 2013-му роках.

Отож, у 2012 році працівники відділу підготували форму звітності №1 «Звіт про нерухомі пам’ятки та об’єкти культурної спадщини за 2011 рік», підготували 12 висновків про погодження землевпорядної документації, 14 паспортів туристичних об’єктів, а також відповіді на запити Волинської обласної державної адміністрації та Волинської обласної ради, підготували 72 листи-відповіді за запитами громадян та організацій. Крім того, працівники відділу брали участь у міських і обласних комісіях, нарадах.

У 2013-му році відділ готував матеріали до «Звіту про нерухомі пам’ятки та об’єкти культурної спадщини за 2012 рік та подання управлінню культури облдержадміністрації, звіти про виконання обласних і міських цільових програм, брав участь у 12 наукових історико-краєзнавчих конференціях, проводив тематичні екскурсії для працівників міськвиконкому, гостей міста, брав участь у заходах присвячених святкуванню Дня міста і Дня Незалежності, організовував і проводив толоку біля Луцького замку.

Зараз відділ бере участь у виїзних комісіях до об’єктів культурної спадщини міста, бере участь у науково-методичній раді при обласному відділі охорони культурної спадщини, у круглих столах, нарадах, комісіях пов’язаних із памяткоохоронним законодавством, готує матеріали про погодження землевпорядної документації та веде листування із відомствами та громадянами.

Крім того, як повідомили у відповіді на запит, за 2012 рік відділ охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради контролював виконання 5 приписів, а в 2013 році 3 приписів, щодо заборони проведення будь-яких земляних та будівельних робіт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку захищають Старе місто
12 листопад, 2013, 07:59