Четвертий день Нового Майдану у Луцьку. ФОТО

Четвертий день Нового Майдану у Луцьку. ФОТО
Четвертий день Нового Майдану та третій день національного страйку для Луцька розпочався біля стін обласної ради

О 9:00 вони прийдуть на Київський майдан, а депутати спробують зробити заяву щодо подій, які нині відбуваються в Україні та розгону Євромайдану в Києві 30 листопада.

Тому на Театральному майдані поки спокійно, а під стіни облради вже прибувають перші мітингувальники.

9:06
Під стінами Волиньради, де сьогодні планують влаштувати мітинг під час позачергової сесії (почнеться о 10:00) - до сотні людей. Є Ігор Гузь і Володимир Бондар. Біля входу - три ряди працівників міліції



9:09

Кількість мітингувальників поступово збільшується. Вони створили коридор біля входу в облраду з боку парковки. Готуються зустріти депутатів.



9:21
Депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик повідомив, що під час позачергової сесії депутати розглядатимуть три проекти рішення, пов'язані з підтримкою акцій протесту. Одне з них підготувала опозиція, інший - фракція Партії регіонів



9:32
Мітингувальники кричать "Фуууу!", якщо до приміщення ради йде депутат фракції Партії регіонів

9:34
Стало відомо, що за фактом блокування приміщення облради, яке відбувалося у вівторок, 3 грудня, порушене кримінальне провадження. у правоохоронні органи надійшло 60 заяв від працівників ОДА та облради: повідомлення про те, що їм перешкоджали потрапити на робоче місце.



9:47
У порядку денному засідання позачергової сесії - 5 преоктів рішень. Два з них - підготовлені фракцією ВО "Свобода" і стосуються відставки губернатора Клімчука і голови облради Войтовича.

9:48
Депутати розглядатимуть можливість пустити до сесійної зали частину мітингувальників. Кількість людей, яким дозволять зайти, обранці визначатимуть шляхом голосування.

9:54
Ігор Гузь заявив: кожен депутат облради має право брати з собою на сесію три людини. Через це люди з опозиційними депутатами намагалися пройти у приміщення облради, їх не пускала міліція. Біля входу почалася колотнеча. Врешті начальник обласної міліції Олександр Терещук дозволив пропускати людей.

Міліція стала пропускати депутатів з мітингувальниками.

10:05

Сесія розпочалася. Коли голова ради Володимир Войтович зайшов у сесійну залу євромайданівці почали кричати "Ганьба!".




На сесії зареєструвалися 63 депутати.



10:18

Новини з сесійної зали: регіонали попросили проінформувати про забезпечення охорони громадського порядку під час масових акцій.

Натомість Пирожик поцікавився, чому регіонали виступали першими. Мовляв, порядок виступів мав бути іншим. Голова ради Володимир Войтович відповів, що регіонали оголосили запитання, а не запит.

10:21

До слова, сесія ради транслюється на Київський майдан, де її слухають сотні мітингувальників.

10:31

Ігор Гузь закликає регіоналів виходити з партії.

"Ваша партія пускає кров людей", - каже він.

11:01

В сесійній залі слово взяв головний міліціонер Волині Олександр Терещук.

Депутати "засипали" його питаннями про "тітушок" на Волині, блокування будівлі облради, про ліквідацію наметового містечка в Києві. Він, зокрема, запевнив, що 1 грудня в Києві під час сутичок біля Адміністрації президента волинської міліції не було.

11:31

Гузь запитав, чому його не пустили в кабінет до Клімчука 3 грудня. Терещук відповів: "Я не знаю, хто приходить до Бориса Петровича, і так само не знаю, хто приходить до вас".

Також він зауважив, що жорстка реакція на візит Гузя була через надміру агресивну поведінку Гузя.



На Київському майдані 800-900 людей слухають трансляцію.

11:45

Терещука й досі "мучать" депутати. Питають, чому в Старовижівському районі керівник районної міліції просив у керівників місцевих осередків опозиційних партій списки людей, які їдуть на Київ.



12:11

Депутати Людмила Кирда і Валентина Блінова заявили, що постраждали в тисняві перед входом і міліціонери їх "зажали". Також просили, що Терещук пояснив навіщо підігнали "автозаки" до облради. Він відповів: "Я нікого пакувати не буду. Якщо будуть порушення громадського порядку, будемо діяти".

Окрім того він заявив, що особисто контролюватиме інформацію про порушення, вчинені міліціонерами під час мітингів.

"Депутати" відпустили Терещука.

12:25

На мітинг під облрадою прийшли працівники Центрального ринку.



12:26



12:41

Під час виступу Терещука віце-мер Луцька Святослав Кравчук похвалив волинську міліцію.

13:06

Робота сесії припинилася. Депутати від Партії регіонів їдуть з обласної ради. Войтович оголосив перерву на одну годину.

13:40

Учасників мітингу під стінами поменшало. В кабінеті Войтовича відбувається нарада голів фракцій.

Біля центрального входу стоїть "ланцюг" з міліції. З боку парковки теж кілька десятків міліціонерів. Є міліція і в будівлі.

13:46

З кабінету Войтовича вийшли опозиціонери та євромайданівці. Вони вимагали відставки голови ради. Натомість Войтович сказав, що зробить це лише після відповідного рішення ради.

13:58

Опозиційні депутати Волиньради повідомили, що сесія завершилася і закликали людей йти на Театральний майдан.

14:20


Войтович зазначив, що після переговорів з головами фракцій та депутатських груп визначилися, що про день продовження роботи сесії домовляться "в робочому порядку".



Окрім того, закликав депутатів відповідати на дзвінки членів апарату облради, щоб їм могли повідомити про те, коли буде сесія.

Ігор Гузь звернувся до присутніх у залі мітингувальникв і попросив їх залишатися в облраді до 17:15 для депутатських зборів.

14:46ї

У сесійній залі залишилося кілька десятків мітингувальників та депутати-опозиціонери.

Також в будівлі ради - кілька десятків правоохоронців.

14:51

Кілька відео про події, які відбувалися під час перерви сесії.

14:58
На Театральному майдані у центрі кучкуються студенти, небайдужі лучани. Біля наметів зв'явилися нові дітища народної творчості: вірші ніби як від імені президента.


ЧИТАТИ ПРО ДРУГИЙ ДЕНЬ НОВОГО МАЙДАНУ

ЧИТАТИ ПРО ТРЕТІЙ ДЕНЬ НОВОГО МАЙДАНУ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 67
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
8.50
"під стіни облради вже прибувають перші мітингувальники."
Не обманюйте! Ні одної людини, тільки міліція патрулює 8-10 чоловік!!!
Відповісти
я теж їхав на роботу повз Київський майдан. нікого немає. мітингувальники сплять. канікули)))
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=aCYH4_WsLuA
Відповісти
Цьому відео вже більше року...
Відповісти
Свято велике сьогодні, Великій піст розпочався... а їх лихоманить!!!:(
Відповісти
Вікуля сьогодні справді свято, але піст ще 28 листопада розпочався)))))
Відповісти
Так я ж про це, що поміж сьогоднішнього свята ще і піст триває!!!
Відповісти
Це фарисейство
Відповісти
Ривалюционэры! Вы делатете ривалюцию таки просто наизнос!! Берегите себя!!
Відповісти
блін, ну що ви за народ такий, коментатори тупоголові!
Відповісти
100%
вчора було так само
Відповісти
А ви ще не зрозуміли, що люди всі різні, з різними поглядами і думками і не всіх Гузь зазомбував!
Відповісти
Не треба писати неправду - люди вийшли не за Гузя.
Відповісти
ну так візбміть і вийдіть за себе! ну блін, слів нема
Відповісти
Коли треба пікетувати, мітингувати, блокувати, страйкувати і т.д. Гузь просто незамінний. Так, він переважно нервує і дратує електорат. Але краще нього ніхто не кричить "Ганьба!"
Відповісти
Купа ботів. Потрібно, щоб коментувати могли лише зареєстровані, такі коменти як зараз не мають ніякого змісту
Відповісти
Нема на нього палінякі. Хай в туалеті кричить ЗАНЯТО
Відповісти
не такий Баби Паараски немає...Клоуни слабкі.
Відповісти
Цей мітинг і страйк на превеликий жаль переріс у дикунство і невігластво. Абсолютна більшість мітингуючих навіть толком не знають за що вони стоять, які вимоги ставлять і т.д. Мітингуюча молодь активно вживає алкоголь, особливо ввечері. З рупором одні гниди, і пережитки історії - Гузь, Бондар, Шиба, Пащенко, Козюра і Григоренко. Куди ми зайдемо з такими псевдолідерами, які тільки думають як до кормушки добратися і вдають із себе великомучеників і поборників прав і свобод громадян, а насправді - клали з прибором і на громадян і на Україну вцілому. Одним словом - таким мітингам - ГАНЬБА!!!
Відповісти
Мені здається що тут чітко діє ланцюжок: стадо на майдані - Крутий дядя який за рахунок них піариться і рветься до влади - Волиньпост.

Крутий дядя вивів людей на вулиці, командує ними. Платить Гроші Волиньпосту, а ті в свою чергу пишуть новини у тому форматі, який вигідний цьому крутому дяді. Волиньпост - ви такі самі жалкі, слабкі, корумповані як і нинішня влада!

Ви не самостійне видання, ви співаєте під чужу дудку, ви даже статтю без помилок набрати не можете, бо в вас набирає текст якесь зомбі, яке працює по знайомству у вас.
Відповісти
Ну все правильно. Волиньпост же належить Пашенку, от і піарять свого власника нахаляву. думаю на наступних виборах це буде ще один претендент на мерське крісло
Відповісти
Що тут сказати .... мали б передбачити "щурі" що дітвору на 9 годину з ліжка без грошей не витягнути ! P.S откуда у бомжа конфети ...
Відповісти
А тепер уявіть, що політичні лідери Волині зникли. Хто замість них? Хтось із великих сказав, що Лев на чолі армії баранів завжди переможе Барана на чолі левів. Висновки робімо самі - де леви і хто барани?
Відповісти
А тепер уявіть, що політичні лідери Волині зникли. Хто замість них? Хтось із великих сказав, що Лев на чолі армії баранів завжди переможе Барана на чолі левів. Висновки робімо самі - де леви і хто барани?
Відповісти
Це "лідери"?:) Ну вийдіть ви, представьтесь і люди за вами підуть, якщо зрозуміють! А діло все в тому, що Гузю, Бондарю, Шибі, Григоренку, Пирожику, Козюрі... немає довіри!!! Де вони були, що зробили для людей і громади за , хоча б, останній рік? Але колі заворушення - вони тут-опа-на!:) Ви за останні 2 роки про Бондаря хоч щось чули?:) Вони вміють з людьми працювати, щось роблять, створюють робоч? Вони собі на життя "революціями" заробляють!!!Ото так!!!
Відповісти
створюють робочі місця, платять зарплати, податки?! Вони собі на життя "революціями" заробляють!!!Ото так!!!
Відповісти
А ВолиньПост тут не при ділах (я так вважаю).
Це знаеш яка картина- жлоби платять Єврей пише.....
"Любовь приходит и уходит а кушать хочется всегда"

От така правда земляче....
Відповісти
Какие "лидеры" - такая и "революция" .......
Відповісти
Найбільш трагічним є те, що молодь абсолютно не знає за що стоїть - ніхто не знає ні умов асоціації із Євросоюзом ні з Митним союзом, дехто взагалі думає, що стоїть за вступ України в Євросоюз. В таких умовах тотальної дезінформації дуже легко маніпулювати настоями і свідомістю молодих, недосвідчених людей, а особливо - під легким впливом алкоголю. Сам особисто бачив, як хлопці затарюються пивом і горілкою в Колібрісі, Вопаці і Наш Край, при цьому скандують "Смерть ворогам", "Україна понад усе" і інший радикальний маразм. Багато хто взагалі йде на мітинг виключно для того, щоб не йти на пари або уроки, потусуватися з ровесниками, зробити пару крутих фоток і викласти їх Вконтакті. Думаю, що ця псевдореволюція протримається максимум до кінця тижня і здується як надувна кулька.
Відповісти
100% погоджуюсь.
Відповісти
Хоть с Гузём всё понятно - чего только не сделает профессиональный бездельник и нероба ради будущей пенсии народного депутата )))

А люди - к сожалению больше напоминают стадо баранов, которое сегодня в своих предвыборных интересах используют такие циники как Гузь ....
Відповісти
А що і роблять з великім задоволенням Гузь з Бондарем! Це їх "хліб"!!! От якби у старших класах шкіл, в університетах, батьки дітям дома... розповіли про це - думаю і сміху в неті і думаючих людей було б набагато більше! А то як покажуть інтерв'ю молоді по ТВ, то дуже соромно, що така не освідчена молодь, а ці горе-політики маніпулюють, говорять не правду і провокують людей!
Відповісти
Ганьба такій владі..тим більше на славнозвісній Волині! але що утт говорити Палиця, Івахів, Єремеєв, Ващук також на вчорашньому засіданні не проголосували за відставку уряду
Відповісти
Це все полішукі з Маневич, Любашова повибирали таких тепер вся область потерпає від нашестя Полішуків-депутатів які перейшли до лав регіоналів
Відповісти
Пардон, Палицю хто повибирав? Не підкажете?..
Відповісти
так на Волині заведено, паплюжити того, кого обрали, бо ж свої думки нема. Якщо ви голосували за Палицю, чому тоді на нього бочку гоните, агов лучани. Ви нарешті оприділіться. А той гузяка мав і буде мати всіх тих мітенгарів для власної корисливості. Ви для нього лише ті люди, чиїми руками зробить собі карєру і про вас забуде одразу ж на другий день. Люди схаменіться. Починайте Європу робити з себе: не лайтесь в громадських місцях, не клейте жувачки у ліфтах, поступайтесь місцем у громадських місцях - жінкам і людям похилого віку, не дуріть один одного.
Відповісти
Одного не розумію - чому мітингувальники не прогонять цього вшивого недоноска Гузя???
Відповісти
Українціям характерна відсутність єдності у найвідповідальніші моменти (читати історію). Так і зараз, замість того, щоб згуртуватись навколо лідерів і не просто висловити свою позицію, але і досягти політичного результату - звідусіль лунає критика. То лідери не такі, то прапори не такі, то ідеї не такі. Є обставини, які склались і є бажаний результат (повноцінні, раціональні зміни в країні), якого понад усе треба досягти. Потрібно чітко уявити мету і робити конкретні кроки для її досягнення. Тільки єднанням і тільки спільно! Бо інакше буде як у байці Глібова "Лебідь, щука і рак": "Хто винен з них, хто ні – судить не нам,
Та тільки хура й досі там".

Відповісти
Потрібно діяти воєдино і збиратися щораз більше, а не слухати тролів, які тільки вміють все "обісрати", отримати гроші і "обсирати" далі, не ведіться на них, виходьте на майдани, пікети і відстоюйте свою позицію докінця
Відповісти
Люди не за цих "Лідерів" повиходили на майдани...
Основна маса вийшла після того як "спецпризначенці" (люди, які проходять спеціальну фізичну та психічну підготовку, психічно стійкі та врівноважені, яких відбирають зі 100 тільки двох)побили беззахисних людей, я б сказав дітей, покрали їхні гаманці, а винними зробили випадкових перехожих... Це абсурд... Влада вже давно переступила межу...
А це стало поштовхом до перевороту...

Перестаньте все змішувати в купу...
Згідний, багато людей піариться і т.п. але свідомим людям це ясно і не думаю що це "лідерам" допоможе чимось...

Перестаньте писати безглузді коментарі, якщо вас чимось не влаштовують "лідери" напишіть їм офіційний лист, з Вашим ім'ям та адресою... Зрештою, вийдіть на майдан і скажіть їм про це.... Станьте самі на трибуну і поведіть народ в вірному напрямку і повірте вони підуть бо в них зараз не політика в голові!

Поважайте один одного! Всі ми українці, шануймось!
Відповісти
Гузь "ТІТУШКО"
Відповісти
Скажи йому про це...
Відповісти
а шо тут казати, він і так про це знає.
Відповісти
Да що йому казати? Він відразу за дітей сховається і журналістів буде на допомогу кликати!:)))
Відповісти
треба йти штурмом в раду через двері, вікна і виносити депутатів на вилах ізвідти і в багно їх на вулиці щоб кожен йшов і плював у морди їхні отоді і побачать підтримку людей, банда регіоналівська
Відповісти
читай кримінальний кодекс - для майбутнього, щоб потім не казав, що тебе переслідують.
Відповісти
http://gazeta.ua/articles/politics/_oberezhno-provokator-u-kijivradi-shopili-p-yanogo-lucenka/529719

вот уже в Киеве начинают своих бить и обвенять, так хотят показать всем кто идет в европу.
Відповісти
Пркзидент не легітимний кабмін теж.вони порушили конституцыю.потрібно гнати клімакса з облради.
Відповісти
"героям писакам" які гонять на Гузіка, а де ваш Палиця? він хоть щось, хоть грамульку зробив чи робить? ну да, за ваші грошики гріє дупку за бугром в ЕС ))
Відповісти
ЦУМ побудував
ФК Волинь фінансує
Дітям допомагає з відпочинком Буковелі
Фонд "Рідна Волинь" допомагає людям. Будь-хто може звернутись.
Відбудовує Нафтопереробні заводи в Україні. Дає людям робочі місця, кормить їхні сім"ї
Тепер Ви про Гузя.
Відповісти
А тепер по- суті. Я був сьогодні о 9год10хв біля входу в облраду. Було біля 200-300 людей. Депутатів пропускали відносно спокійно. При спробі зайти всередину депутатам та делегатам від людей (по 5 осіб з депутата) міліція вчинила невелику тисняву, в яку радісно кинувся депутат з мегафоном і почав провокувати людей і ментів. Навіщо - я так і не зрозумів.
Відповісти
Навіщо депутат з мегафоном провокував людей та ментів?
Дуже проста відповідь: бо це Гузь і його хлібом не годуй, а дай покричати і поображати когось. От чому він сам не кинувся у цю "сутичку", а стояв зверху з мегафоном і волав? Що "кишка тонка"?
Мітингувальники, ну будьте Ви всі розумніші, не перетворюйтесь на якихось оскаженілих азіатів. Ну яке: "треба йти штурмом в раду через двері, вікна і виносити депутатів на вилах ізвідти і в багно їх на вулиці..." Ви ввжаєте, що Вам за це не буде? Тоді Ви дійсно наївні. Все можна вирішувати не такими радикальними діями. Та й врешті піст триває, треба бути толерантнішими.
P.S. Дії "Беркута" у Києві засуджую. Все керівництво МВС повинно після такого інциденту підти у відставку.
Відповісти
Я - професійний раб по духу і по крові,
За соцпоходженням, також, я - із рабів,
Я - раб в своїх кістках, я - раб в своїй основі,
Я - раб в своїх думках і у вживанні слів
Раб - професіонал.
В дванадцятім коліні потомственний кріпак,
Закутий в ниць свою, що дід заповідав мені
І сталось нині - плебейський козачок у рідному краю.

За вироком в житті присуджений нарузі,
Ще за декілька віків до рождества свого
Я увійшов у світ з тавром чужих ілюзій:
Кому поклони бити? І славити кого?
Ровесники мої, невільничеє братство:
Покора - наша плоть, смиренність - наша кров.
Восславимо ж своє благословенне рабство
За щастя відчувать послаблення оков.

О, непорочність віри, знесиленого роду
Я небуття свого тобі ввіряю скарб,
Бо рабська смерть моя запліднить дух свободи,
Я знаю, що кажу: Я - професійний раб!
Відповісти
Петриненко? Під час "помаранчу" проспівав пару пісень і... де він, хтось про нього щось чув, нове щось, бобік "здох", муза втікла? Тоже мені "творча" натура, як і Лижичко!:)
Відповісти
"Так правельно айда бомбити виносити,вилами,граблями ....." НАРОД НЕ РОБІТЬ Х..НІ НЕ ПОВОДЬТЕСЬ ЯК БИДЛО!
Вас зараз використовують "Щурі" !!!
Де подівся ідейний народ ? Усі як зомбі на даний момент .
Задайте самі собі питання "чого Я хочу та навіщо".
Відповісти
Ну, что Гузи-клоуны ОБЛОМ с Азировым и революцией!!! Ваше место у . . . .
Відповісти
Ты от этих "гузей" ничем особо не отличаешься - разве, что, ещё хуже - т.к. просто похож на тупого идиота )))
Відповісти
Шо ви всі гоните на Гузя! Він тут при чому? Я там сьогодні був і стояв не за нього, а за те, щоб була справедливисть в нашій країні!!! І я стопудово не один такий! А через таких як ви всі що тут ниєте, то й є безпорядок в країні, через вашу бездіяльність і невір'я в свої сили такі як Яник і Азіров і вся їхня банда крутить країною як хочуть!!! Тому що в нормальних країнах влада в руках народу, а через таких як ви бакланів, то й править краіною пахан, а ви все що можете, то сидіти дома, нити і писати тупі коменти!
Відповісти
Не соромно Гузю з Бондарем хороводи водити і людей дурити?
13.05 - на Київському майдані, після оголошення перерви у роботі ради, всього 100 чоловік! Це вже про щось говорить! Йдіть працювати і вчитись, ці горлопани-революціонери пройдохи і невдахі! Хотіли "старе" собі повернути? Не вийшло такими методами, брехнею, провокаціями і неповагою до людей!!!
Відповісти
Хотіли, щоб у своїй країні безпечно було і вдень, і вночі. У під'їзді, на Майдані і скрізь! Щоб міліція ЗАХИЩАЛА, щоб суд СУДИВ, а не засуджував, щоб можна було ПИШАТИСЯ своєю країною, а не соромитися тих, кого обрали нею керувати. Хоча..самі ж обрали.
Відповісти
обкакон,як я і прогнозував. пора нашому підгузнику додому,в село смідин,телят пасти
Відповісти
Покажіть фото Київської о 13.25!!!:)
Відповісти
Волиняки прокидайтесь.в києві на майдані чекають на ваші сміливі рішення.Годі слухати цих злодюг кЛімчуків -палиць-єремеєвих-івахівих-мвртинякив-войтовичів.Це не люди-це сміття яке за гроші і владу давно душу чорту продали.
Відповісти
майдан розпочинався без політиків все відбувалося мирно, кожен бажаючий приходив на майдан тим самим виражав свою позицію. А в останні дні людьми керує Гузь і компанія, яка просто використовує людей для досягнення своїх цілей і попіаритись.
Відповісти
05.12.2013 о 10.00 год. біля центрального входу до будівлі Уряду та об 11.00 год. біля центрального входу будівлі КМДА розпочнуться виконання рішень суду про заборону будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будівлі Уряду та будівлі КМДА.
Відповісти
Так це була дуже жорстока битва!
Відповісти
на жаль до гузя не доходить, а школота не розуміє головного.
якщо навіть зараз клімчук псіхане і пошле всіх нах разом з гузьом та дійсно піде з посади, то ще поки що ДІЮЧИЙ президент ПРИЗНАЧИТЬ сюда, нам, на нашу ВОЛИНЬ, нового голову адміністрації.
і коли в тому кабінеті сяде людина з ДОНЕЦЬКА, то шановний гузь, повір, той мєгафон якщо і не запхають тобі в одне місце, але до губ приклеють, це точно! шанси отримати пілюлей від справжніх тітушок в тебе виростуть до 100%.
тому їдь революціонер у київ і звільняй януковича спочатку.
і не води за собою стада школоти, вони навіть не знають у чому різниця посад між головою клімчуком і головою войтовичем.

Відповісти
Останні новини
Четвертий день Нового Майдану у Луцьку. ФОТО
04 грудень, 2013, 08:36