У Держводагентстві кажуть, що не перекривали воду Криму

У Держводагентстві кажуть, що не перекривали воду Криму
На території Криму і далі незаконно використовують воду з Північно-Кримського каналу.

Наразі жодних угод для водозабезпечення потреб півострова не підписано, – пише Gazeta.ua із посиланням на Державне агентство України з водних ресурсів.

«Станом на 26 квітня з Північно-Кримського каналу на території Криму через перегороджуючу споруду №2 здійснюється несанкціонований забір води, витратою 13,8 кубічного метра за секунду», – йдеться у повідомленні на сайті Держводгоспу.

Як пояснили у відомстві, Управління Північно-Кримського каналу досі не отримало конкретних пропозицій щодо укладання договірних відносин для водозабезпечення потреб Криму.

«Станом на сьогодні залишаються невирішеними питання щодо оформлення договірних відносин для забезпечення водними ресурсами потреб Криму на питне водопостачання та зрошення сільськогосподарських культур, а також щодо погашення заборгованості водокористувачів Криму за 2013 рік в обсязі 1,7 мільйона гривень перед Управлінням Північно-Кримського каналу», – заявляють у Держводгоспі.

Тимчасом Північно-Кримський канал працює в експлуатаційному режимі, витрата води в голові каналу становить 60,8 кубічного метра за секунду. Наразі здійснюється виконання заявок водокористувачів Херсонської області згідно з укладеними договорами - з цією метою з каналу заповнюються розподільчі мережі зрошувальних систем.

Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ повідомляли про перекриття шлюзів Північно-Кримського каналу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Конечно, случилось очередное чудо - вода сама остановилась на границе с Крымом.
Відповісти
КАК ГОВОРИЛ МУДРЫЙ УЗБЕК ЕСТЬ ТАНЬГА ЕСТЬ ВОДА НЕТ ТАНЬГА НЕТ ВОДА. ПЛАТИТЕ ТАНГЕ И БУДЕТ ВОДА .А НЕ ПУСКАЙ КАДЫРОВ У АЛЛАХА ДОЖДЯ ПРОСИТ ИЛИ ПУСКАЙ ПУТАНА ИЗ МОСКОВИИ БЕНЗОВОЗАМИ ПОДВОЗИТ.
Відповісти
ЕСТЬ ТАНЬГА ЕСТЬ ВОДА НЕТ ТАНЬГА НЕТ ВОДА
Відповісти