У Ковельське водосховище запустили коропів та амурів

У Ковельське водосховище запустили коропів та амурів
У Ковельське водосховище з ініціативи громадських активістів, випустили 880 кілограм риби: коропа, товстолоба, амура.

Про це повідомляють в Ковельській міській раді.

Зробила це громадська організація «Еко-Волинь», яку очолює Володимир Співак. Також за сприяння підприємця Олега Яковенка в річку було випущено 3 тисячі мальків риб.

В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення для водосховища життєво необхідне, стверджують в повідомленні.

Загалом ця процедура відбувається у кілька етапів, як правило у березні, наприкінці квітня та у вересні. Строки підбираються таким чином, щоб порівняно невеликий за розмірами рибо-посадковий матеріал у період свого інтенсивного росту якомога менше часу знаходився у водоймі в умовах природної волі. І тим самим був убезпечений від дрібних хижаків, якими у водосховищі є окуні. За науково - обґрунтованими даними, відсоток виживання випущеного молодняку складає фактично третину.

Нагадаємо, що коропом зарибнюють водойми для обмеження чисельності молюска дрейсени, білим амуром - для пригнічення розвитку вищої водної рослинності і жабуриння, а товстолоб відмінно справляється з функціями фільтратора води. Тому розведення риб-біомеліораторів покращить стан Ковельського водосховища.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковельське водосховище запустили коропів та амурів
17 травень, 2012, 14:04