На Волині зростає рівень промислового виробництва

На Волині зростає рівень промислового виробництва
На Волині виробництво промислової продукції порівняно з січнем–жовтнем минулого року зросло на 4%, тоді як загалом по Україні зафіксовано зниження на 9,4%.

Серед регіонів України за цим показником Волинь посіла 3 місце, – повідомили у головному управлінні статистики в області, - інформує IA ZIK.

Нарощення виробництва в області обумовлено збільшенням обсягів у переробній промисловості. Зокрема, зростання відбулось у виробництві меблів, іншої продукції, ремонті і монтажі машин і устаткування, виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, машинобудуванні, крім ремонту машин та устаткування, хімічних речовин і хімічної продукції, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (на 14,7–4,4%).

Водночас спостерігалось скорочення обсягів у добувній промисловості і розробленні кар’єрів (на 28,3%), постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (на 2,5%).

За попередніми даними у січні–жовтні підприємствами області реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 10,1 млрд грн, в розрахунку на одного жителя області – 9,7 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.