Ціна перевірки на «Богдані» – 300 мільйонів гривень, – ЗМІ

Ціна перевірки на «Богдані» – 300 мільйонів гривень, – ЗМІ
Нещодавня «перевірка» луцького автозаводу, про яку розповідали у корпорації «Богдан», може бути пов'язана з результатами тендеру на придбання шкільних автобусів на суму понад 300 мільйонів гривень.

Про це стверджує Перець Волинський, посилаючись на інформацію видання «Наші Гроші».

Так, ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» 30 травня за результатами тендеру уклало низку угоду на придбання 900 шкільних автобусів на загальну суму 320,99 мільйонів гривень.

ПАТ «Українська Автомобільна Корпорація» народного депутата Таріела Васадзе (Партія регіонів) отримає 75,72 млн грн. за автобуси вартістю 355,5 тисяч гривень.

Іноземне підприємство «АІС – Столиця» народного депутата Дмитра Святаша (Партія регіонів) отримає 78,80 мільйонів гривень за автобуси вартістю 355 тисяч гривень.

ПрАТ «Бориспільський автозавод» отримає 166,47 мільйонів гривень за автобуси по 358 тисяч гривень. Компанія належить колишньому першому заступнику голови правління банку «Аваль» Володимиру Бутко, який був останнім першим секретарем Донецького обкому ЛКСМУ.

У тендері також брало участь ДП «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» міністра економічного розвитку Петра Порошенка. Конкурсний комітет відхилив цю пропозицію через невідповідність кваліфікаційним критеріям, йдеться у публікації.

Компанія Порошенка 15 травня оскаржила це рішення в АМКУ, який призначив розгляд скарги на 18 червня. При цьому колегія АМКУ окремим рішенням не призупинила тендер установи Міністерства освіти Дмитра Табачника. Це дозволило «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти» укласти угоди на придбання автобусів з обраними підприємствами.

Видання нагадує, що якраз в день тендеру на ДП «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» з’явилися «перевіряльники» нібито з волинської прокуратури, які заблокували роботу підприємства.

Однак після оприлюднення цієї інформації в ЗМІ і закінчення тендеру «перевіряльники» «зняли облогу», а прокуратура «відхрестилася» від них.

Відтак, журналісти припускають, що озвучена вище третина мільярда на тендері, які підприємства регіоналів виграли за допомогою махінацій і блокування волинського підприємства, - і є ціною та причиною «перевірок».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Даунбасс порожняк не гонит.
Відповісти
Останні новини
Чоловік побив 77-річну тещу
01 червень, 2012, 10:30
Ціна перевірки на «Богдані» – 300 мільйонів гривень, – ЗМІ
01 червень, 2012, 09:58