Волинського аграрія-магната не триматимуть під вартою

Волинського аграрія-магната не триматимуть під вартою
Одіозного волинського бізнесмена-аграрія Степана Москвича звинувачують у вчиненні злочинів великої і середньої тяжкості та тяжких злочинів. Підозру про хуліганство з використанням зброї та погрозах вбивством йому вручила прокуратура Волинської області.

Разом з тим прокурори та слідчі побоюються, що поки триває досудове розслідування, за боратинським магнатом слід простигне. А тому звернулися до суду щодо зміни запобіжного заходу Москвичу з особистого зобов'язання - на тримання під вартою.

Втім, 14 травня 2015 року Луцький міськрайонний суд відхилив клопотання слідчого відділу прокуратури Волинської області, мотивуючи відмову тим, що слідчий та прокурор не надали достатніх доказів, що Степана Москвича необхідно тримати під вартою.

Тож прокурор оскаржив це рішення до апеляційного суду Волинської області, де знову клопотав змінити запобіжний засіб щодо Москвича на тримання під вартою.

Прокурор вважає, що оскільки Степан Москвич не здав у міграційну службу закордонний паспорт, то він може уникнути покарання, виїхавши за кордон.

Такі доводи заперечив захисник Москвича:
“Якщо виходити з матеріалів справи, то виходить, що вже з 17 травня 2015 року Москвич ходить по білому світу взагалі без будь-якої міри запобіжного заходу. Він не втікає. Він має у Боратині сім’ю, має господарство, двох малолітніх дітей. Тому твердження апелянта про те, що Москвича через те, що не здав закордонний паспорт державному органу, потрібно утримувати під вартою, виглядає несерйозно», - звернувся він до суду.

Як з'ясував суд, закордонний паспорт Москвича дійсно деякий час перебував в агенції, яка виробляла візу для дитини, але після повернення документу підозрюваний намагався його відповідним чином здати.

Чому ж Москвич досі не здав паспорт, адвокат пояснює тим, що особисто ходив із підзахисним у відділ міграції, де зіткнувся з рядом перешкод: «Туди пройти не можливо, там з другої години ночі натовп займає чергу для здачі документів на виготовлення біометричних паспортів. Там вбити можуть тих, хто пхається з якимись іншими питаннями».

Разом з тим захисник вважає, що слідчі прокуратури свідомо затягують справу, чим “хочуть просто познущатися з людини, яка стала на захист майна сільської громади”.

Такої думки дотримується і Москвич. Більше того, під час судового розгляду Москвич звинуватив прокурора прокуратури Волинської області у кришуванні бандитів:

«Комерційний відділ прокуратури, очолюваний Петруком, взявся не те, щоб дивитися за законом, а взявся порушувати закон спеціально і кришує банду, яка вчинила збройне пограбування. Тому я можу тільки просити суд, щоб розібрався, бо звертатися до прокуратури немає чого…», - звернувся він до суду.

Вислухавши обґрунтування сторін та взявши до уваги той факт, що досудове розслідування перебуває на завершальному етапі, суд вирішив у клопотанні прокурору відмовити, самого ж Москвича забов'язав написати заяву слідчому прокуратури про передачу на зберігання закордонний паспорт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: магнат, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можна подумати в нього один паспорт
Відповісти
Забашляв суддям 100%. Коли б в нас був суд, то ця падаль (москвич)вже давно згнила в тюрмі.
Відповісти
Прокурор кришує банду? Що за бред? Ти ж сам бандіт поліський, злодій маневицький, Аферист штундійський, шахрай пятидесятницький. Сідай в тюрму, Стьопа Москвич - то довше поживеш.
Відповісти
Він такий аграрій, як я астроном. Ландшафтний дизайнер - бульдозеріст, тракторист коротко кажучи.
Відповісти
Херовий з тебе астроном
Відповісти
Всяке в житті буває, але Степан Овсійович порядний чоловік, принаймі я його таким знаю. Сьогодні справи- завтра орден, час покаже
Відповісти
біщнес, по перше він бабтист
А по друге, тобу що завідно як штунди живуть да?
А суд відхілив клопотання, бо судя Філюк, Москвича дружбан
Відповісти
Останні новини
Волинського аграрія-магната не триматимуть під вартою
20 травень, 2015, 12:23