На території Росії порушення прав українців набувають системного та дискримінаційного характеру

На території Росії порушення прав українців набувають системного та дискримінаційного характеру
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням міського суду м. Єсентуки продовжити термін утримання під вартою громадянина України Станіслава Клиха до 21 жовтня 2015 року.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Безпідставне та неправомірне судове рішення стало черговим підтвердженням небажання Російської Федерації дотримуватися визначених у Комплексі заходів з виконання Мінських домовленостей положень щодо звільнення всіх заручників та осіб, що незаконно утримуються, за принципом «всіх на всіх», - йдеться у заяві.

Водночас, незважаючи на отримані ще в минулому році від Міністерства закордонних справ Російської Федерації запевнення, що органами слідства буде забезпечено відвідання арештованого консульськими посадовими особами України, російські компетентні органи продовжують перешкоджати проведенню зустрічей із С.Клихом, зазначили в МЗС.

«Зазначене є грубим порушенням російською стороною як прав громадян України, так і права консульських посадових осіб України на доступ до затриманих громадян своєї держави, передбаченого статтею 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією від 15 січня 1993 року. Вимагаємо забезпечити об’єктивний та неупереджений розгляд справи Станіслава Клиха, надання офіційної інформації щодо місця та умов тримання його під вартою і стану здоров’я, негайного допуску консульських посадових осіб України до арештованого відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов’язань, а також притягнення до відповідальності винних у їх порушенні», - йдеться у заяві.

МЗС України також заявляє, що порушення прав громадян України на території РФ набули системного та дискримінаційного характеру. При цьому грубо порушуються права консульських посадових осіб України, що унеможливлює належним чином реалізовувати консульські функції на території Російської Федерації. Діючи у такий спосіб, російська сторона має усвідомлювати, що в цих умовах Україна залишає за собою право застосувати механізми адекватного реагування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що хотіли, щоб там з хлібом сіллю зустрічали? Там знають, що більшість заробітчан з Західної України, ті що вчверили Майдан, а тепер від наслідків втікли і куди - у Росію! То що хотіли, яке відношення?!
Відповісти
В Росії погано? Притиисняють? Переслідують? Ну то ласкаво просимо на Батьківщину! Тим паче, тут віськомати вже з ніг збилися, шукають "мандрівників"...
Відповісти
Останні новини
На території Росії порушення прав українців набувають системного та дискримінаційного характеру
14 серпень, 2015, 07:12