Авто без розмитнення в Україні: з’явиться новий канал

Авто без розмитнення в Україні: з’явиться новий канал
Усі учасники АТО зможуть ввозити автомобілі на територію України без сплати митних платежів. З такою пропозицією виступив начальник служби військово-соціальної роботи відділу гуманітарного забезпечення управління по роботі з особовим складом Головного управління Національної гвардії Валерій Шандурський.

Про це пише «Експрес».

«Серед останніх законодавчих ініціатив, які пройшли узгодження в ГУ Нацгвардії, — щодо надання дозволу членам сімей учасників АТО одноразово для особистого користування провезти на митну територію України автомобіль з двигуном об'ємом до 3 тис куб см без сплати митного збору. Таким чином, автомобіль буде дешевшим десь удвічі», - пише automotoclub.info.

Такі пільги дійсно допоможуть, особам які воювали в АТО, проте одразу відкриють велике поле для зловживань і корупції. Крім того, не виключено, що автомобілі будуть ввозитися не для особистого користування, а для перепродажу.

За приблизними оцінками, кількість людей, що мають статус «учасника АТО», в Україні вже перевищує 60 тис. При цьому за перше півріччя в Україні було продано лише 25 тис. авто. Таким чином, канал ввезення автомобілів в Україну буде дуже значним по відношенню до решти ринку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пільги породжують корупцію.
Відповісти
на всі 10000000000000000000000000000000000000000000000000000%
Відповісти
Зробити розмитнення адекватним - і проблема корупції зникне, т.я. людина сама прижене і розмитнить, не вдаваючись до посередників-паразитів що працюють за схемами.
Відповісти
А ви зменшіть (а краще зніміть) мито для всіх. Тоді буде підтримка не 60 тис. осіб, а всіх українців, які вас досі терплять
Відповісти
Армія пільговиків та пенсіонерів кормляться з тих грошей,які переплачують за авто при розмитнюванні.Без мита 500 тисяч пільговиків Волині будуть голодними.
Відповісти
дідо -а ти паскудо ,свою голову підставляв під кулі ,чи сидиш на дивані і строчиш .Правильний закон ,хлопці заслужили ,хоч якусь пільгу і не треба слухати всяких дідьків .
Відповісти
Хлопці заслужили гроші,а не фейкові пільги та ходіння по кабінетах. паскудами є такі ,як ти ,що обіцяють пільги за чужий рахунок.
Відповісти
Це всього митний збір, який складає 10% від вартості авто, і авто не виходить в 2 рази дешевше як пишуть.Нічого доброго ця держава для нас хорошого не зробить
Відповісти
Неподобається держава? Тоді чемодан-вакзал-...
Відповісти
рота хлоп....
Відповісти
А ти, дідо,зразу видно що при державній кормушці сидиш.Дрібнота ти погана.Ти знаєш, чому в нас таке мито? Слово таке як "Богдан"чув? В цьому слові криється відгадка.
Відповісти
В Європі між країнами ЕС немає розмитнення і вони якось живуть...
Купив авто, заплатив 200-500 євро за реєстрацію і все.
А збори закладені у вартість пального - чим більше двигун, тим більше споживає, власник авто платить за це задоволення.
А так знову маніпуляції...хіба що учасник АТО не зможе відчужувати таку машину протягом 5 років, тоді може і не буде масових зловживань.
Відповісти
виживають, а все чому. Тому, шо у них розмитнення немає. А от перейняли б український досвід і отримали переваги української системи соціального забезпечення
Відповісти
Розмитнив. Два роки покатався і тільки тоді дозволиои продати... Ось так буде саме правильно.
Відповісти
пацани кров проливали, щоб закон був один для всіх, а інакше навіщо Януковича скидали?
Відповісти
бандити і пільги для бандитів
Відповісти
годі ділити шкуру не вбитого ведмедя,обіцяли але не дали як і пільги для дітей- абітурієнтів учасників АТо..замануха перед черговою мобілізацією
Відповісти
це ЗАМАНУХА тимошенко. з 1.01.2016 ввіз авто нижче євро5 неможливе. тобто "старі"-дешеві авто ввезти не можна буде на які зараз діє акциз який збільшує вартість авто з 500-1000 євро там до 5000-10000 євро тут. а знижка на 5-10% після нового року - ....!?!??!!?!? це що шалена пільга?!!?
Відповісти
Вже плати по 1000 за день при участі у бойових діях за збитий т..к так і дозволять розмитнення
Відповісти
зняти всі пошлини а консервні бляшанки чинушам
Відповісти
Потрібно відмінити все мито на авто
Відповісти
Ще одна корупція
Відповісти
Ага, два роки поїздив сам,а тоді що хоч те й роби.Не смішіть - у нас з такою умовою приїдждають на ПМП.І в техпаспортах пишуть - відчудження,продаж,передача іншим особам з дозволу митниці.Але такими крутими автомобілями катаються не ПМПешники, а круті дяді.
Відповісти
До якого часу з простих людей будуть всякими способами здирати останню обідрану сорочку?
Відповісти
На скільки вже це набридло! Кожного разу тільки одні обіцянки від різних владних клоунів.. В ідеалі депутат це представник народу, але чомусь про народ згадує тільки на камеру. Зрозуміло, йому теж потрібно сім'ю годувати. Жаль що з цих всіх " представників народу" немає жодного хто б зробив щось для свого народу від душі, щоб ідучи на роботу він думав і відчував відповідальність за людей, щоб старався всіма силами зробити хоч на зовсім трошки, покращити життя людям а не собі. Зараз лунає стільки гасел що Україна це Європа ! То чому ж не зробити її Європейською?? Яка ще до цієї пори можу бути мито? Хватись вже набивати свої кишені! Дайте ж цьому народу жити!
Відповісти
шоб зняти розмитнення треба всих на верху по убавати и всих хто прийде до них на кладбище тоже !
Відповісти
Воін буде мати право ввезти авто і це вже його справа що з ними робити.На мою думку,такий автомобіль продастся тільки від нестачі коштів воіном а не для бізнесу і це його право!!Вони за нас каліками стають,життя втрачають.Дайте людям жити!!
Відповісти
Які пільги,я пройшов пекло в Донецькім арепорту був поранений,а тепер лікуюсь за свій рахунок!
Відповісти
Як цікаво,люди гинуть на війні,а ці п..уаси рішають мито на авто і перживають за корупцію, а може весь продажний кабмін на передову разом з депутатами Вр, то мито взагалі відмінять. За що гинуть люди, за що борються хіба не за благо для народу?Дограєтеся олігархи, самі порджуєте коліївщину і захлинетеся від жадноті своєї...читайте історію, або все народу, або вхопите все від народу, біда в тому, що шкода молодого покоління вашого,яке терпітиме за таких скотів....час пішов
Відповісти