Розбірки навколо регіонального сервісного центру - буря в склянці води? ВІДЕО

Розбірки навколо регіонального сервісного центру - буря в склянці води? ВІДЕО
Про розбірки навколо посад у регіональному сервісному центрі не говорив тільки ледащий. Нагадаємо, все почалося з того, що в новоствореній структурі оголосили конкурс, про який ніхто не знав. Оголошення про його проведення було розміщене в газеті “Сім'я і дім” першого січня. За словами активістів, про конкурс та вакантні посади в регіональному сервісному центрі вони дізналися за день до його безпосереднього проведення.

Павло Данильчук впевнений, що працівники сервісного центру навмисне так поспішають із проведенням конкурсу. Адже в травні закінчиться дія закону про державну службу, тож обиратимуть держслужбовців по-новому.

Структура залишається при УМВС, але працівники виходять зі складу УМВС і вже будуть державними службовцями. В нас прийнятий новий закон про державну службу, але бачите, як хитро: він вступає в дію з травня цього року. В ньому прописано, що в атестаційних комісіях при прийнятті на державну службу були присутні представники громадських організацій. Вони розуміють, що в травні закон їх зобов'язує робити по-іншому, тому швиденько проводять набір на вільні місця.

Крім того, за словами депутата, в списку претендентів на посади в сервісному центрі дуже багато одіозних фігур. Щоправда, жодного із них назвати не зміг.

- Кожен другий, хто працював в МРЕВ. Стикалися з отриманням хабара або з так званими “рішалами”. Або дочки, або сини, або родичі одіозних міліціонерів. Зрозуміло, що конкурс проводять юридично правильно, але достатньо завуальовано, щоб швиденько його провести, призначити людей, подати документи на Київ на затвердження. Я думаю, що ця проблема не тільки у Волинській області, а й по всій Украні.



Активісти вимагають, щоб до комісії, яка буде проводити конкурс на посади у сервісному центрі, залучили і їх. Юристи установи ж запевняють: якщо вони це зроблять, то їм загрожує цивільна, адміністративна або навіть кримінальна відповідальність.

Юрій Віскунов каже: громадські активісти можуть бути присутні як спостерігачі на цій конкурсній комісії. Поки що є тільки 6 заявок. На закиди активістів щодо хабарництва у колишнього складу МРЕО очільник сервісного центру відповів, що підпорядкована йому структура не матиме жодного відношення до будь-яких корупційних схем.

- Ніхто не розуміє різниці між тим, чим буде займатися регіональний сервісний центр і чим буде займатися територіальний сервісний центр. Наш регіональний сервісний центр - це та структура, яка буде контролювати сервісні центри. Це виключно контролюючий орган.



Поза камерою Юрій Віскунов каже, що за ширмою прозорості і громадської думки його, як очільника сервісного центру, хочуть позбавити посади. Одного не розуміє: чому запорукою громадської думки виступають представники окремих організацій, а не преса.

Наразі, на конкурсі будуть 5 громадських організацій, представники яких будуть виступати як спостерігачі. Журналісти ВолиньPost теж будуть присутні під час засідання конкурсної комісії та максимально висвітлюватимуть те, що там відбувається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
занюхав бабло...
Відповісти
Данильчук! Займись своїм ділом, не лізь туди куди тебе не кличуть,дай людям чесно і прозоро провести відбір і нормально працювати. Як ти вже набрид.....!!!!!
Відповісти
Дуже одіозний політик. Хоче до корита, але не може прорватися, бо розуму мало самому подати документи на конкурс і очолити якесь управління і показати свої здібності керівника. А бігати, кричати за гроші - для цього багато розуму не треба.
Відповісти
А де Чайка??
Відповісти
Перш за все не потрібно надавати недостовірну інформацію пане Павло! Регіональний сервісний центр підпорядковується лише Головному сервісному центру МВС.
Відповісти
Данильчук тИ хоч розбираєшся що таке переатестація яка проходила в "УМВС" і конкурс на держслужбовців.Вирішив відвернути увагу від атестаціі потрібних "колишніх",шо в тебе вдалось.Браво!!!!!!
Відповісти
Данильчук молодець.А хто така Чайка?
Відповісти
Це пташка
Відповісти
Данильчук а чи пройшлв переатестацію останній начальник ДАІ УМВС?????
Відповісти
так пройшов..... доречі без поліграфа, та і сама співбезіда з ним була не більше 5 хв..
Відповісти
То коли той конкурс? Товчете воду в ступі, ніякої конкретики. Стаття ні про що.
Відповісти
Павліку скажи де ти подів маєток сім'ї Януковича, що був на оз.Світязь? твої ворюги охороняли!
Відповісти
Я його продав
Відповісти
Данильчуку!В комісії ти кажеш всі працівники МРЕВ?
Назви хоч одну людину,яка там працювала!За свої брехливі слова треба вміти відповідати!Ти в одній брехні і полощешся,як та тряпка тільки сплєтні збираєш,займись дійсно вже ділом.Сам чого документи разом зі своїм стадом не подавав,очко жим-жим,добре знаєш,що ти в законах повний йолоп,а кричати і ганяти своїх ніде несостоявших баранів тільки і вмієш.Зроби вже щось корисне для народу.
Відповісти
Юра Віскунов - реально порядний і дуже класний мужик, справжній профі. Бажаю йому сил і витримки. Хай Бог помагає!
Відповісти
Данильчук даун неук та психічно хворе дай людям працювати ти вже й так наробив біди кругом іди краще в ато.
Відповісти
А де був Данильчук і вся громадськість, коли в ОДА призначали без конкурсу Кресака на посаду керівника новоствореного управління навіть без погодження ЦОВВ, тобто Міністерства економічного розвитку і торгівлі? До уваги громадськості - і сьогодні ЗУ про державну службу зобовязує проведення відкритого конкурсу на заміщення вакантних посад. Де громадська рада? І таких як Кресак багато.
Відповісти
Данильчук молодець. Гнати всіх старих звідти. Вони всі брали хабарі. І цього товстого дядька в першу чергу.
Відповісти
І я за це
Відповісти
І старих гнати і Данильчука гнати і кнутом поганяти!!!!
Відповісти
де був Данильчук коли хабрник Бондарук А,І проходи переатестацію
Відповісти
Мені ніхто нічого недавав.
Відповісти
Хай в архетектурі Луцька порядок наведе, ато здається на одну руку працюють!!!
Відповісти
Паша молодець. Прошу не зупинятись і не давати тому "мревовському колосу корупції" стати на ноги. Оті "мутняки-інспектори" які роками вкидали машини до бази ДАІ і далі залишаються при посадах. Луцьк Ковел Камінь Нововолинськ скрісь пригнавши машину треба дати гроші зверху щоб зареєструвати машину. На права теж не здасьш сам, а якщо і здав то треба 3-6 місяців чекати бланків. При цьому Тарабані , Халики, Кідиби, Бубели в моменті за 10-30 хв винесуть вам роздрукований бланк посвідчення за 1000 грн.
Відповісти
Лапін в мрео всунув свого козла Вороніна хапугу, бандіта і колишнього рішалу по якому вже з десяток справ кримінальних порушено і якому машини палять бо набрався грошей за вкідки а до кінця доставити машини не може і реєстрації вкинутих машин анулюють. Данильчук і собі внюхав і зараз своїх даунів - заробітчанів у мрео поставить то вже тепер буде Порядок. Все продаєм хату і їдемо жити в Польшу боріться вже далі самі......
Відповісти
А Віскунов що може зробити, нормально він каже- набрати всіх через конкурс, за участі громадськості, а там видно буде і відчепіться вже від тих мурео, в країні є до чого братись...
Відповісти
Останні новини
Розбірки навколо регіонального сервісного центру - буря в склянці води? ВІДЕО
17 лютий, 2016, 19:44