Зруйнований будинок на Рівненській у Луцьку вирішили відбудувати

Зруйнований будинок на Рівненській у Луцьку вирішили відбудувати
Виконком Луцької міської ради прийняв рішення про відбудову будинку на Рівненській, 109, що обвалився 10 червня 2012 року.

«Рішення прийнято, вибачайте, но…», - з такими словами луцький міський голова Микола Романюк підписав рішення 16 серпня.

Жителі виходили з сесійної зали з погрозами звертатися до уряду, адже мешканці розваленого будинку бажали, аби будівлю визнали аварійною та знесли, а також змінили цільове призначення грошей, які виділив Кабмін на ліквідацію аварії, і направили їх на придбання нових квартир.

Зокрема, у рішенні, яке підготувало управління капітального будівництва йдеться про те, аби визнати технічний стан житлового будинку на вулиці Рівненській, 109 таким, що підлягає відновленню, точніше потребує капітального ремонту згідно з розробленою проектно-кошторисною документацією.

Відтак управлінню капітального будівництва доручили провести капремонт за рахунок коштів державного бюджету, виділених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.06.2012 №412-р.

Заступник луцького міського голови Лариса Соколовська пояснює, що таке рішення підготовлено відповідно до рішення рівненської експертизи , яка винесла свої рекомендації щодо укріплення будинку.

На укріплення будинку з держбюджету вже виділили близько 12 мільйонів. Заступниця мера каже, що відповідно до роз’яснення Мінфіну, змінити призначення вже виділених коштів для ліквідації надзвичайної ситуації грошей неможливо.

Тобто використати кошти з держбюджету з резервного фонду на придбання квартир протизаконно. Такі гроші можна отримали лише з місцевого бюджету. Втім міська казна для таких цілей коштів не має.

«Навіщо відбудовувати будинок, який не відповідає будівельним і санітарним нормам, його залишковий термін експлуатації – 9 років, фізичний знос будівельних конструкцій – 80%, будинок вже є зруйнований і зроблений з порушенням будівельних норм. Яка доцільність відбудови?» - запитує мешканець зруйнованого будинку Богдан Климко.

Крім цього, мешканка будинку Наталія Климко говорить, що отримала офіційну відповідь від рівненських експертів, які вказали, що виносять рекомендацію про можливість капітального ремонту, але рішення про можливість подальшої експлуатації може виносити лише державна комісія.

Жителі дивуються, чому у нібито неаварійний будинок не подають світло, газ та воду.

Зі слів Соколовської, аварійну частину будинку розберуть до фундаменту і відбудують.

«Роботи почнуться у кінці серпня, і у грудні будинок має бути повністю відновлений», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

Ремонтом, зі слів начальника управління капбудівництва Леоніда Карабана, передбачається підсилення віконних простінків, утеплення фасаду, заміна інженерних мереж та покрівлі, а також ремонт сходових кліток у третьому та четвертому під’їздах. Ще планують розібрати частину будинку між другим та третім під’їздами зі сторони вулиці Рівненської.

Нагадаємо, 10 червня в Луцьку сталася трагедія у п’ятиповерхівці на вулиці Рівненській, 109.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так Палиця, багата людина, йде на вибори від Луцька, нехай дасть грошенят та вирішить проблему людей, вони правильно проголосують! :)Слабо? Це не продуктові пакетики роздавати та цукерочки!!!
Відповісти
Якщо ви так рахуєте гроші
Палиці, то повинні знати, що він їх і дав, щоб допомогти людям, а не бязікає так як інші!!!!!!!
Відповісти
Луцький виконком замість того, щоб визнати будинок на Рівненській аварійним, два тижні придумував як би то його назвати. І придумав новий термін: такий, що підлягає капітальному ремонту. Пан Чорнуха не знає , що означає термін АВАРІЙНИЙ, а пани члени виконкому, придумують нові слова... КЕРУЮТЬ!!!!!!!!!! Як жеж вони бояться за свої кріселка та портфелики, що готові йти на зраду власній честі. Не забувайте, "шановні" члени виконкому, що в палки два кінці... 10 червні впав будинок на Рівненській, а незабаром може впасти стіна в іншому будинку, і не виключено, що це буде Ваш будинок, і тоді молитися Богові будете Ви, щоб лишитися живими. Дай Боже, щоб жодна стіна ні в одному будинку не впала, дай Боже нашим владотримачам довго жити, а їхній совісті весь цей час нагадувати їм, як вони поступили з життям ЛЮДЕЙ.
Відповісти
Останні новини
Зруйнований будинок на Рівненській у Луцьку вирішили відбудувати
16 серпень, 2012, 13:31