Любешівську дамбу приїхав відкривати віце-спікер ВР

Любешівську дамбу приїхав відкривати віце-спікер ВР
Сьогодні, 29 грудня в селі Люб’язі Любешівського району відкрили нові дамбу та насосну станцію для захисту від затоплення повеневими водами річки Прип’ять.

Про це інформує прес-служба облдержадміністрації.

Площа території захисту дамби - 48 га, її довжина – 1,709 км. Встановлено також електрогідромеханічне обладнання, збудовано три переїзди, розчищено водовідвідні канали.

Фінансування робіт здійснювалось з резервного фонду Державного бюджету. На ці цілі передбачено 2 мільйони 913 тисяч 987 гривень, які повністю освоєно.

Участь у відкритті гідротехнічних споруд взяв уродженець Любешівщини, перший заступник спікера парламенту Адам Мартинюк.


Нинішнього року уряд уперше виділив 22,5 млн грн на проведення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території Волині. Щоб ці кошти ефективно використати, був складений перелік населених пунктів, де проблема підтоплень стоїть надзвичайно гостро, а відтак потребує першочергового вирішення.

До слова, 14 грудня збудовані дамбу та насосні станції відкрили у смт Любешів. Жителі цих обох населених пунктів вже давно відчували потребу в гідротехнічних спорудах. Адже більшість заплав річок Прип’ять, Стохід, Турія та Вижівка віднесені до заповідних територій загальнодержавного і місцевого значення. Саме тому господарська діяльність тут обмежена, через що зменшується пропускна здатність і підвищуються рівні проходження повеневих і паводкових вод. Як результат: роботи зроблені і відтепер будинки жителів с. Люб’язь та смт Любешів збереженні від підтоплень, а самі мешканці мають можливість вести господарство на осушених землях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Любешівську дамбу приїхав відкривати віце-спікер ВР
29 грудень, 2011, 14:45