З Луцька хочуть брати в 4 рази більше за оренду ділянки під сміттєзвалищем

З Луцька хочуть брати в 4 рази більше за оренду ділянки під сміттєзвалищем
Депутати Луцької районної ради хочуть збільшити ставку за оренду землі в Луцькому районі з 3% до 12%.

Відповідний проект рішення обранці громади розглядали 2 листопада під час чергової сесії Луцької райради.

Свої позицію депутати мотивують тим, що виконком та депутати Луцької міської ради прийняли низку рішень, якими обмежили права жителів Луцького району.

Йдеться про рішення міськвиконкому про відміну маршруток до приміських сіл та рішення Луцькради про відшкодування коштів за утримання дітей з Луцького району в міських ДНЗ.

Проте, це неабияк обурило, як мешканців приміських сіл, так і депутатів Луцької районної ради, більшість з яких проживає в селах.

Відтак, вони вирішили й собі діяти схожими методами, а відтак на розгляд сесії підготували проект рішення про збільшення орендної ставки щодо полігонів у селі Брище.

Відповідно до законодавства, обсяг орендної ставки може сягати від 3 до 12%. Вочевидь, райрада вирішила встановити максимальну ставку та водночас доручити голові Луцької РДА Ігорю Ярмольському в подальшому в додаткових угодах вказувати саме таку ставку. Йдеться про оренду двох земельних ділянок на брищенському полігоні, кожна з яких має площу понад 8 га. Попередньо вартість оренди цієї землі за новими ставками коштуватиме місту півтора мільйона гривень.

Зауважимо, що на обговорення цього питання на сесію Луцької райради приїхали перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев та секретар Луцькради Юлія Вусенко.

Так, Тарас Яковлев наголосив, що дійсно сміття з Луцька вивозять на брищенське сміттєзвалище, яке фактичне розташоване на території Луцького району. Однак при цьому Луцьк постійно допомагає Рокинівській селищній раді фінансово.

Зрештою, один з районних депутатів запропонував внести зміни до цього проекту рішення, а саме створити спеціальну комісію, до якої включити представників міської, районної рад та райдержадміністрації, аби вони обговорили та напрацювали шляхи подальшої роботи.

Відтак, депутати райради проголосували за цей проект рішення, однак з умовою можливого відтермінування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З Луцька хочуть брати в 4 рази більше за оренду ділянки під сміттєзвалищем
02 листопад, 2016, 16:51