«Ідемо на схід», - у мерії Луцька розповіли про плани розширення міста

«Ідемо на схід», - у мерії Луцька розповіли про плани розширення міста
У наступні роки Луцьк планує об’єднатися із Прилуцьким, Підгайцями, а в перспективі із Липинами, Гіркою Полонкою, Піддубцями та іншими селами на схід від міста.

Про це розповів заступник міського голови Сергій Григоренко під час засідання «бюджетної» комісії міської ради у четвер, 5 січня.

За його словами, це дасть стратегічну перспективу, нові земельні ділянки, а великі платники податків, зокрема «МодернЕкспо», «Тигрес», «Епіцентр» платитимуть податки у бюджет спільної громади.

Григоренко нагадав, що вже укладений договір про співпрацю із Прилуцьким, згодом планують укласти його із Липинами. Також є співпраця із Княгининською ОТГ, проте тут про об’єднання не йдеться, позаяк важливо співпрацювати щодо сміттєзвалища.

Також важливим проектом залишається будівництво об’їзної дороги, яка пролягатиме через Прилуцьке, Підгайці, Липини та інші громади. А про перспективу об’єднання із Піддубцями можна говорити, коли із ним буде спільна межа.

Натомість депутат Богдан Богонос зазначає, що села, які приєднали до Луцька 40-50 років тому, досі мають ґрунтові дороги та не освітлені вулиці. А міський голова Микола Романюк переконує, що робота над вирішенням цих проблем ведеться, однак співпарцю із навколишніми селами теж не варто «запускати».

Депутат Григорій Пустовіт поцікавився, які гаранті є того, що села після «подарунків» від Луцька - ремонт доріг та інших вкладень не передумають об’єднуватися.

За словами заступника міського голови Сергія Григоренка гарантій немає, проте після добровільного об’єднання буде етап примусового за рішенням Кабміну. Тоді, мовляв, будуть приєднувати села, у яких із Луцьком є договір про співпрацю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Усі ці об'єднання закінчаться тим, що Луцьк отримає землі під забудову, а пізніше їх роздерибанить, та отримає податки від Тигреса, Кромберга, Модерна. А приєднані села отримають міські тарифи з існуючою на даний час інфраструктурою. Тиск уже відчувається на прикладі зняття багатьох маршруток, які курсували в приміські села.
Підгайці трішки поступилися - маршрутку №30 повернули....
Відповісти
яке приеднання ями під підїздом машини ховаються вони будуть будувати дороги і каналізацію по сусідніх селах( ,,,)?
Відповісти
Люди! Для чого ви обєднуєтесь!!!!підтримую Yrah!
Відповісти
Бо придурки 1 коментар якраз в ціль
Відповісти
Підтримую,попробував би той Романюк вранці залізти в 30 чи 19 маршрут?
Роздеребанить ту земельку що була та й все. А дороги підгайці власним коштом людей роблять, з бруківки гатять кілометри вулиць,нашо їм той задрипаний луцьк.
Відповісти
А Гірка Полонка приєднається разом з відстійниками і тим смородом від них? Чи їх перенесуть десь подалі - в Городище або Баїв? Якщо хочуть дорватися до землі, то її вже роздерли невідомо хто і коли.
Відповісти
Останні новини
«Ідемо на схід», - у мерії Луцька розповіли про плани розширення міста
05 січень, 2017, 13:12