Військовий комісар хотів пільгові умови на житло в Луцьку

Військовий комісар хотів пільгові умови на житло в Луцьку
Луцький військовий комісар Василь Худик хотів скористатися міською програмою забезпеченням житлом бійців АТО «50х50», але йому відмовили.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 25 травня, - пише інформагентство Волинські Новини.

Начальник відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Геннадій Козюта повідомив, що до комісії, яка вирішує питання включення учасників бойових дій до цієї програми із заявою прийшов луцький військовий комісар. Він хотів скористатися Програмою придбання житла на умовах співфінансування з міським бюджетом.

Однак, члени комісії йому відмовили, оскільки він є кадровим військовим. А програма створювалася для підтримки цивільних, які були мобілізовані в АТО, або ж прийняті на службу ЗСУ на умовах контракту з 2014 року.

Під дію цієї програми, зауважив Геннадій Козюта, не підпадають кадрові офіцери, працівники СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, які мають посвідчення учасника бойових дій і перебували у зоні АТО. Коли приймалася програма, передбачалося, що ці категорії осіб мають забезпечувати житлом їхні відомства, і вона розрахована на допомогу цивільним.

Проте, зауважив Козюта, Василь Худик посилався на те, що у програмі вказано, що нею можуть скористатися «військовослужбовці, які уклали контракт із ЗСУ з 2014 року». Так, у нього був укладений контракт у 2010 році, а в 2015 році – продовжений, тож військовий комісар вважає його заново укладеним. Крім того, формулювання «військовослужбовці», на думку Худика, передбачає, що він має таку можливість.

Проте члени відповідної комісії вирішили відмовити, мотивуючи тим, що він є кадровим військовим. А на засіданні депутатської комісії затвердили текст листа з відмовною відповіддю.

До слова, це не перший такий випадок. Зі слів Василя Козюти, вже був такий випадок, що комісія відмовила кадровому військовому в участі у програмі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підлості людській, жадності немає меж.Він уже отримав дві,прцюючи облвійськкоматі.
Відповісти
Для початку потрібно розібратися за що цій людині дали статус учасника бойових дій??!!
Відповісти
Ви не знаєте навіть я Худика звати і де працює чи служить, а пишете різну брехню що в дурну голову лізе
Відповісти
Одна в Америці, інша на Кіпрі все класно
Відповісти
Та це ж гнила людина. Хто їй дозволив носити військову форму?? Поставте воєнкомом когось з АТОвців!!! То хоч порядок буде, а ця гниль не вміє вести себе з людьми!!!
Відповісти
Шановна, перш ніж писати неправдиву інформацію про людину, що кфаліфікується як наклеп, згідно ККУ ("умисне поширення завідомо недостовірних відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої особи") Ви б з'ясували елементарні ньюанси...Наприклад, по-перше, не обласний, міськрайонний військомат, по-друге, проживає з сім'єю на зйомній квартирі, котру оплачує за свій рахунок, зі своєї з/п.
Відповісти
А ще він хабарів не бере і не носить в обласний?
Відповісти