Експерти розповіли, що має бути в портфелі волинського «першачка»

Експерти розповіли, що має бути в портфелі волинського «першачка»
Шкільна форма, взуття, ранець, щоденники, пенали, ручки, зошити, олівці, альбоми для малювання, – всі ці товари у серпні користуються великим попитом, бо не за горами новий навчальний рік.

Батьки «хапаються за голови», адже, щоб зібрати дитину до школи, потрібно викласти чималу суму грошей. Перед Днем знань найбільші витрати очікують мам і татусів першокласників. Адже саме їм потрібно все – від ручки до шкільної форми, – йдеться в сюжеті ВРД НСТКУ.

Батькам, які збирають дітей до школи, лікарі радять: «Одяг має бути зручний та виготовлений з натуральних тканин. Взуття, в першу чергу, має бути зручне, ніяких підборів ні в якому разі дівчаткам не рекомендується. Ні в шестирічному, ні у підлітковому віці».

«Для першого класу я би радила простіші зошити. Зовні це має бути стандартний зошит, по можливості без малюнків, щоб це дитину не відволікало під час уроку. Це має бути глянцевий папір, щоб ручка ходила легко. Щоб дитині було зручно писати. Ручка як можна простіша, гладка, щоб дитина могла з легкістю її взяти. Портфелі мають бути ортопедичні у будь-якому випадку. Ортопедичний портфель по віку дитини. При надяганні його на плечі, нижчий край портфеля повинен досягати не нижче, ніж поясниця дитини», – радить завідувачка педіатричного відділення №1 КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» Людмила Левчук.

А вчителька початкових класів Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Тетяна Олексюк розповіла, що необхідно покласти у портфель першокласнику: «Перш за все, це пенал, у якому – два простих олівці, дві ручки з синім стрижнем. Лінійка 20 см, ластик і набір кольорових олівців. Також покладіть у портфель по два зошити чистих не підписаних у косу та клітинку. Хочу нагадати батькам, що обкладинки на зошити та підручниках мають бути прозорі. Крім того потрібен набір для творчості. До нього входить альбом, два види фарб: гуаш та акварель, 3-4 пензлики, кольорові та воскові олівці, стаканчик для води – «непроливайка», кольоровий папір та картон, клей ПВА, ножиці з тупими кінцями, пластилін та інструменти для ліплення. Звичайно, потрібна форма та взуття. Хочу нагадати, що вага шкільного приладдя без ваги самого портфеля має становити 10-15% від ваги дитини. Для дітей 1-3 класів це приблизно 1,5-2 кілограми».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Експерти розповіли, що має бути в портфелі волинського «першачка»
21 серпень, 2017, 17:01